foradia elgrat

Sistemes d’algeps, una alternativa més eficient per a l’interior de les llars

El gerent de Muroplac, Francisco Ramírez, ens explica tots els seus avantatges

La construcció busca cada vegada espais més eficients, bé siguen cases o negocis. L’objectiu és reduir la petjada de carboni al planeta, ser més ecològics i alhora més eficients, finalitats que beneficien l’estada i milloren la confortabilitat amb una repercussió en la butxaca.

D’aquesta manera han sorgit materials com les parets d’algeps, coneguts comunament com a ‘Pladur’, que a més d’una major practicitat a l’hora de treballar amb aquest material, resulta més econòmic que les construccions més tradicionals. Per altra banda impedeixen en un alt grau l’entrada de fred durant l’hivern, així com la calor acumulada a l’interior d’un espai s’escape.

Aquests aspectes resulten importants tenir-los en compte en èpoques de l’any com l’actual on la baixada de temperatures ja obliga moltes famílies a fer ús d’aparells com la calefacció per calfar un ambient, amb la despesa econòmica i d’energia que això provoca.

Per a la instal·lació d’aquests sistemes d’algeps és recomanable comptar amb una empresa professional que es dedique a aquests treballs, com Muroplac Sistemas. Situada a Muro, aquesta companyia nascuda el 2016 dona servei a les províncies de València i Alacant, especialment a les comarques centrals. No obstant això, Muroplac està formada per un equip de cinc professionals amb més de 25 anys d’experiència en el sector i una trajectòria que els permet posicionar-se com a referents en l’Alcoià i el Comtat en aquests treballs de sistemes d’algeps, aïllaments, sistemes de façana i altres feines, com la instal·lació de falsos sostres fixos i desmuntables.

El gerent de Muroplac, Francisco Ramírez, explica a El Grat que la confortabilitat d’aquests sistemes “no la dona la rajola”, un material més fred i a la vegada més car. A més a més, la versatilitat d’aquests sistemes dificulta que apareguen clevills amb el pas del temps, com sí que ocorre amb les parets construïdes amb rajola. Ramírez afegeix que els professionals de Muroplac també poden incorporar junt amb aquests barandats diferents tipus d’aïllaments, un aspecte molt beneficiós especialment a les cases on s’instal·la el revestiment acústic i tèrmic, aspectes que amb els materials tradicionals no s’aconsegueixen i, a més, són més costosos.

Per una banda, l’aïllament tèrmic permet reforçar una de les funcions, el manteniment de la temperatura de l’interior de la casa, encara que aquesta funció no sols és útil en hivern amb el fred, sinó que durant els mesos més calorosos de l’any també ajuda a mantenir una temperatura agradable sense haver de fer un ús excessiu de l’aire condicionat. Per a aconseguir els resultats desitjats, Ramírez assegura que s’empra la coneguda com a llana mineral o llana de roca, un material altament efectiu per la seua baixa conductivitat tèrmica.

El foment d’aquestes solucions també està impulsat per les administracions públiques a través de subvencions, motiu pel qual cal informar-se prèviament per si es pot rebre algun tipus d’ajuda econòmica per a aquesta fi.

Respecte a l’aïllament acústic, i tal com el seu nom indica, permet una disminució dels sorolls que provenen de l’exterior, el que desemboca principalment en comptar amb aspectes com la tranquil·litat i el descans en la llar, especialment en ubicacions més sorolloses com per exemple el trànsit proper.

No obstant això, els negocis també fan ús d’aquests tipus de revestiments. Segons expliquen des de Muroplac, l’empresa també treballa en la instal·lació d’aquestes solucions en locals comercials i la indústria. En aquests àmbits, junt amb els envans i sostres d’algeps, els aïllaments que els acompanyen també solen ser acústics, encara que perquè la seua activitat no s’escolte des de fora de les instal·lacions i cause possibles molèsties. A més, també entren en joc els aïllaments contra incendis. Muroplac s’adapta a les preferències de cada client i a les exigències de la normativa vigent al respecte.

El gerent de Muroplac explica que la irrupció dels sistemes d’algeps van veure el seu auge al país des de fa més o menys un lustre, una idea importada d’altres països com els Estats Units on la construcció i separació d’espais interiors es realitza a través d’aquests mètodes i materials. En el cas de la Comunitat Valenciana ha variat molt per zones, ja que les construccions costaneres de localitats de la Marina Baixa, com ara els hotels, ja comptaven amb aquestes solucions, mentre que la seua arribada a l’interior ha sigut més tardana, però Muroplac ja està implantant-les.

Ara, el camí a seguir passa per eixa millora dels espais per convertir-los en llocs més sostenibles i eficients, conceptes que es materialitzen sota el nom de ‘passivhause’, una idea alemanya que Ramírez vaticina, “serà el futur”. Aquestes construccions de baix consum energètic poden ser adaptades a cada client, Muroplac disposa de tots els elements necessaris, com ara els tempanells i sostres d’algeps, encara que també el sol del mateix material. Aquest últim, junt amb les parets exteriors són elements innovadors que permeten aconseguir la màxima rendibilitat energètica.

En definitiva, Muroplac es converteix en la millor opció a l’hora de fer treballs de sistemes d’algeps, sostres desmuntables i fixes i decoracions, com ara la creació de formes, llums indirectes i cornises.

Font: Javi Segura./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *