foradia barnasants

Finalitzades les obres del Pla d’Accessibilitat d’Alcoi

Tots els barris s'han beneficiat d'aquestes accions en les quals s'ha millorat l'accessibilitat, les infraestructures i el mobiliari urbà. El cost total d'aquestes actuacions ha sigut de 310.000

Les obres del Pla d’Accessibilitat, dutes a terme per l’Ajuntament d’Alcoi, han arribat al seu final. Als diferents barris de la ciutat, entre els mesos d’agost i desembre de 2021, s’han dut a terme diferents actuacions per a millorar l’accessibilitat, les infraestructures i el mobiliari urbà. Per a fer-ho possible s’han dedicat 310.100 euros de la partida de 500.000 euros del Pressupost Municipal per a aquesta finalitat.

Aquests treballs formen part de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (EDUSI) Alcoidemà, i una part d’elles estan cofinançades per la Unió Europea, a través dels Fons del Programa Operatiu Pluriregional d’Espanya, FEDER 2014-2020.

Entre les intervencions realitzades, s’han fet 128 guals per als vianants accessibles, s’han desplaçat 26 embornals per a evitar que estigueren en els passos de vianants, s’han desplaçat quatre fanals i quatre semàfors per a buidar els passos de zebra, s’han emplenat 198 escocells amb paviment de les voreres, s’ha dotat als semàfors amb avisadors acústics per invidents i amb indicadors de duració de fase, i s’han dut a terme altres actuacions menors com la recol·locació de senyals verticals, papereres i marques viàries.

Jordi Martínez, regidor d’Accessibilitat Universal, ha comentat que: “l’Ajuntament d’Alcoi està decidit a aconseguir l’accessibilitat universal a la nostra ciutat, i per això s’estan desenvolupant obres com aquestes, actuacions que permeten avançar cap a una ciutat més amable amb el vianant i amb totes les persones, també amb les quals tenen alguna diversitat funcional”. A més, Martínez ha recordat que l’accessibilitat és present en totes les obres que es realitzen als carrers de la ciutat, per la qual cosa es pot dir que en 2020 es van dedicar 501.946 euros en actuacions per a accessibilitat no contemplades, pròpiament en el Pla d’Accessibilitat. En total, entre les obres de 2020 i 2021, s’han destinat 812.046 euros.

Font: Redacció./

bombersvalencia


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *