foradia cdturisme

Portes obertes al Molinar amb motiu del Dia Mundial del Medi Ambient

Estarà obert de manera continuada des de les 9 del matí a les 9 de la nit, el dissabte i el diumenge 4 i 5 de juny, i es podrà conéixer en directe com brolla l'aigua des de l'Aqüífer Barracons-Carrasqueta

El dia 5 de juny se celebra el Dia Mundial del Medi Ambient, i per aquest motiu des de l’Ajuntament d’Alcoi s’ha organitzat unes jornades de visites de portes obertes al naixement del Molinar. Durant el dissabte 4 i diumenge 5 de juny, en horari de 9 del matí a 9 de la nit, es podrà conéixer en directe com brolla l’aigua des de l’Aqüífer Barracons-Carrasqueta, que és la principal font d’abastiment d’aigua potable de la ciutat. A més, es podrà visitar el paratge del Molinar per a poder veure com cau l’aigua per les diferents cascades i tolls de la zona.

El lema escollit per a aquesta ocasió ha sigut #UnaSolaTerra, i l’objectiu d’aquesta campanya és conscienciar sobre tres crisis: la primera, que el clima es calfa a un ritme molt ràpid, la pèrdua d’habitat i altres pressions sobre la naturalesa que han comportat al fet que aproximadament 1 milió d’espècies estiguen en perill d’extinció; i l’última d’aquestes crisis, que és la contaminació que continua enverinant el nostre aire, terra i aigua.

A banda, durant la resta de l’any s’ha treballat el programa d’Educació Ambiental amb els centres educatius. Aquest programa ha estat elaborat pel departament de Transició Ecològica i per l’equip d’Educació Ambiental. En total s’han oferit 16 tallers, i han participat uns 7.659 de 364 classes diferents, entre els 24 centre educatius.

Jordi Silvestre, regidor de Transició Ecològica ha comentat que: “amb aquests tallers i visites estem creant consciència en l’alumnat, tant d’infantil, primària, ESO i batxiller, per donar a conéixer el valuós patrimoni natural que tenim i també per introduir l’economia circular i la importància de gestionar els residus correctament i reciclar els mateixos. D’aquesta manera estem utilitzant l’Educació Ambiental com a eina fonamental per a lluitar contra el canvi climàtic i aconseguir un vertader desenvolupament sostenible, a través d’una ciutadania compromesa, formada i capaç de generar i entendre els canvis i les diferents adaptacions de la societat als nous problemes ambientals”.

Font: Redacció./


Una resposta de Portes obertes al Molinar amb motiu del Dia Mundial del Medi Ambient

  1. Arbre Agulló i guerra ha dit:

    Molt bona activitat. Cal educar pel futur. L’aire, sense ell Morin en 5 minuts, l’aigua sense aigua no duren ni tres dies, sense aliment no aguantem dos setmanes. Ahí rau l’educació, tenir cura de la triple A.

    Arbre

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *