foradia subscriutegrat

Licitades les obres de millora de l’eficiència energètica a l’antic edifici Cervantes

El preu de la licitació és d'1 milió d'euros, dels quals, el 35% el finançarà la Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, i el 50% pels Fons Europeu FEDER

L’Ajuntament d’Alcoi ha licitat les obres per a millorar l’eficiència energètica de l’antic edifici de Cervantes, amb un preu d’1 milió d’euros, dels quals el 35% de la Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica. Aquest projecte s’inclou en el marc de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat Alcoi Demà cofinançada pels Fons Europeu de Desenvolupament Regional FEDER, i per això, des d’Europa finançaran el 50%. La resta, el 15% serà finançat amb mitjans propis.

Les empreses que vulguen optar a dur a terme aquest projecte a l’edifici del Centre Cervantes Jove, podran presentar les seues ofertes fins al 7 de febrer. El termini d’execució serà de 9 mesos des de que s’adjudiquen les obres.

Fer aquests treballs van ser seleccionats dins de les ‘Actuacions Urbanes’ de la Vicepresidència Segona, Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica entre 450 sol·licituds. En total es van aprovar 70 projectes per a tot el País Valencià.

Actualment, l’edifici Cervantes és la seu de la regidoria de Joventut, l’Espai Jove, el Club Jove, l’Escola Municipal de Teatre, la seu del CLIA, el programa APSI d’assessorament psicològic per a jover, l’aula Pi i els tallers d’ocupació. És un edifici de dos plantes, construït entre 1924 i 1925, per Vicent Pascual i Pastor.

Maria Baca, regidora de Joventut, ha destacat que: “Les obres que suposaran canviar les finestres, millorar l’aïllament i la climatització, milloraran el dia a dia de tots els usuaris dels diferents serveis de joventut i educació que oferim en l’edifici de Cervantes. Una obra amb un cost elevat, però molt necessària I que una vegada acabada ens permetrà tindre un edifici fonamental per a desenvolupar les polítiques municipals de joventut”.

Entre les tasques que es realitzaran està la rehabilitació i la millora de l’eficiència energètica de l’edifici, mantenint els elements de protecció i ornamentals de l’edifici. Concretament, les obres es dividiran en quatre blocs. En el primer es millorarà l’eficiència energètica mitjançant la renovació de la fusteria exterior de les façanes de l’edifici. En el segon bloc es millorarà la transmissió tèrmica de les façanes de l’edifici mitjançant la incorporació d’aïllant tèrmic i reducció del volum a climatitzar mitjançant la reducció de l’altura de corredors i zones comunes de l’edifici. Pel que fa al tercer bloc, es millorarà el sistema de climatització i la seua eficiència energètica, mitjançant la substitució de l’actual caldera de gas per un nou sistema de climatització d’alta eficiència. Finalment, en l’última part, es reforçarà de forma estructural la part del forjat de la primera planta.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *