foradia subscriutegrat

3.400 arbres plantats durant el 2021

La reforestació s'ha fet a través de quatre actuacions concretes, en les quals s'han repoblat 5 zones de la ciutat

Des de la regidoria de Transició Ecològica, en l’any 2021, s’han dut a terme quatre actuacions amb mitjans propis, i empreses externes per a repoblar cinc zones d’Alcoi, i per a reforçar les repoblacions que es van dur a terme a la zona de Sana Ana.

L’actuació més important de totes ha sigut una repoblació forestal en els talussos que s’han generat a la zona de l’heliport de la Zona Nord, enfront del carrer Rafael Láliga Pérez. Aquesta zona tenia forts pendents desproveïts de vegetació, on la regeneració natural no s’havia produït, i els fenòmens erosius començaven a actuar de forma pronunciada.

L’objectiu de la regidoria ha sigut interconnectar i apropar a la població a les àrees de vegetació mitjançant la creació de boscos urbans amb tots els beneficis que té. I és que, concretament en aquesta zona, s’han repoblat 2.700 plantes aproximadament, d’unes set espècies diferents com llidoners, pins blancs i pinyoner, carrasques, fleixos, nouers, i romer. Tota aquesta repoblació ha afectat una superfície d’unes 6,6 hectàrees.

En la segona actuació s’ha realitzat un Arboretum en la part de baix del CCJ, amb la finalitat de crear un recurs didàctic d’educació ambiental. S’ha fet una plantació de 100 plançons de 23 plantes diferents, presents al nostre entorn natural, i s’ha reservat un xicotet espai per a poder fer futurs tallers per millorar les aus urbanes, i construir caixes nius, menjadors i abeuradors.

El tercer projecte s’ha fet amb l’ajuda dels centres educatius a la zona del Preventori i a la zona de la Font del Quinzet al Polop. En total s’han plantat 300 plantes entre els nou centres educatius de la ciutat que han participat: IES Pare Vitòria, IES Cotes Baixes, CEIP Romeral, CEIP Miguel Hernández, CEEP Tomás Llácer, Carmelites, Sant Roc, Arnauda, i Esclaves. A més, s’ha comptat amb la col·laboració de l’alumnat en pràctiques de l’FP Dual del cicle formatiu superior d’Educació i Control Ambiental de l’IES Pare Vitòria.

Finalment, a la zona de Santa Ana, s’han reposat les plantes que van morir l’any passat i s’ha ampliat la repoblació a una xicoteta zona a la vora del riu, a la part de baix del carrer Santa Lucia. En aquesta actuació s’han plantat 30 arbres.

Jordi Silvestre, regidor de Transició Ecològica i Educació, ha comentat que: “Aquestes actuacions estan en consonància amb l’estratègia de ciutat, per augmentar el nombre d’arbres sobretot a la interfase periurbana i així incrementar les zones amb arbres a la nostra ciutat i lluitar contra el canvi climàtic. Pensem que tenim zones molt pegades a la ciutat susceptibles de ser repoblades amb espècies autòctones, i que a la vegada que permeta mantenir-les d’una manera més senzilla, en estar més a prop de la mateixa. Destacar també les repoblacions realitzades pels centres educatius com a eina d’educació ambiental i de participació de la infància-adolescència en la lluita i conscienciació del canvi climàtic”.

Font: Redacció./


Una resposta de 3.400 arbres plantats durant el 2021

 1. Arbre Agulló i Guerra ha dit:

  Presentació: Amb intenció de col.laborar, vull dir-vos que aquí Hem plantat més de 1000 arbres, roures i alzines , han fructificat uns 100. Portem 22 anys d’experiència. Ho fem el grup ecologista ALNUS-CEPA DE Sant Just Desvern.
  LLIÇONS DE L’EXPERIÈNCIA
  Cal regar els arbres els primers cinc anys, a partir de juny fins setembre. Si no es fa el treball haurà estat inútil, es moriran els arbrets petits. Cal fer una mobilització on persones apadrinen els arbres i es comprometen a regar-los a l’estiu.

  Gràcies

  Arbre

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *