foradia subscriutegrat

Els mercats municipals, grans productors en recollida de matèria orgànica

El regidor de Transició Ecològica, Jordi Silvestre ha visitat els diferents mercats de la ciutat per a comprovar com s'està desenvolupant aquesta campanya

Des de la regidoria de Transició Ecològica s’està treballant en la implantació de la recollida selectiva de matèria orgànica. Per una banda, amb la ciutadania que s’ha oferit voluntària, i per altra, amb els grans productors, com són els mercats, bars, restaurants, col·legis, residències i hospitals.

Jordi Silvestre, regidor d’aquesta àrea, ha visitat els mercats municipals per a comprovar com s’està desenvolupant aquesta recollida, ja que aquestes superfícies produeixen una gran quantitat de matèria orgànica que es pot reaprofitar.

Silvestre ha volgut destacar la bona resposta per part dels mercats municipals, i la seua implicació, i ha valorat el treball que estan realitzant: “Els seus clients poden estar orgullosos perquè estan comprant en un lloc on estan compromesos amb l’economia circular i el medi ambient“.

A més, el regidor ha afegit que: “Tal com ens han comentat els propietaris dels llocs dels mercats municipals, del que es tracta, al final, és canviar els hàbits a l’hora de tractar els residus, i amb un poc de predisposició els resultats poden ser molt positius“.

Des de l’Ajuntament destaquen que la posada en marxa del contenidor marró està donant bons resultats.

L’objectiu d’aquesta recollida és poder reaprofitar-la i reciclar la matèria orgànica per a fabricar compost, evitant que siga enterrada i col·lapsar així els abocadors que és on es deposita tot el que s’aboca al contenidor de restes.

De moment la qualitat de la matèria orgànica és molt alta, tal com se’ns ha traslladat des de la planta on es transporten els residus que, a través d’un correu electrònic, ens han felicitat, indicant la bona qualitat d’aquests. Una felicitació que la regidoria ha fet extensible a totes les persones que estan participant de la posada en marxa del nou servei que poden estar molt satisfetes perquè amb la seua implicació i bon fer, estan contribuint a tindre una ciutat més compromesa amb el reciclatge i el medi ambient” ha conclòs Jordi Silvestre.

Font: Redacció./


terra

animalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *