foradia mediambient

La taxa d’atur a Alcoi a desembre és la millor en 14 anys

El nombre de persones desocupades a la ciutat en l'últim mes de 2021 és de 4.798 segons les dades de LABORA

Alcoi ha registrat al mes de desembre de 2021, 4.798 persones desocupades. Aquestes dades les ha oferit el Servei Valencià d’Ocupació i Formació (LABORA). La xifra reafirma la tendència decreixent dels últims mesos i suposa un descens en la desocupació de 260 persones respecte a novembre del mateix any.

També s’ha analitzat l’atur en el mes de desembre d’altres anys, i la situació es pot considerar positiva, ja que s’ha produït un descens notable, aconseguint la millor taxa d’atur en aquest mes des de 2008. I és que per a obtenir una xifra millor a la del 2021, cal remuntar-se a desembre de 2007, quan van haver-hi 3.524 aturats.

En 2012 va ser l’any en el qual es va detectar el major pic d’atur produït per la crisi financera, però a partir d’eixe any es va detectar un descens continuat de la desocupació a Alcoi. La Covid va trencar en 2020 eixa tendència, i va provocar una altra pujada, amb 5.653 persones sense treball al mes de desembre.

Per a l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés: “aquestes dades demostren que hem sigut capaços de recuperar l’ocupació que va destruir la crisi financera de 2008 i la crisi sanitària del coronavirus més recentment. Malgrat això, no estem satisfets perquè som conscients que hi ha moltes famílies que estan passant dificultats i sabem que queda molt per fer. Tot i això, crear ocupació és la nostra prioritat i per eixe motiu impulsem projectes com el parc tecnològic de Rodes, el pla d’impuls industrial o les ajudes per a fer costat al turisme o al comerç”.

Des de l’Ajuntament s’han contractat durant l’any 2021 a 122 persones, gràcies a una inversió de 2,8 milions d’euros, i s’han incorporat 103 persones a través dels diferents plans d’ocupació subvencionats per LABORA per als quals ha aconseguit una subvenció total d’1.969.918 euros, quantitat que ha sigut complementada amb una inversió de 602.496 euros del pressupost municipal.

S’han de sumar altres 278.920 euros aportats pel consistori per a posar en marxa els seus plans d’ocupació propis, que han servit per a contractar a altres 19 persones de col·lectius amb risc d’exclusió social. D’elles dotze han sigut contractades com a personal forestal i de jardineria i altres set com a personal informàtic i esportiu.

Font: Redacció./


agora

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *