foradia mediambient

La UA i la Fundación Mutua Levante aproximen la cultura al Campus d’Alcoi

En aquesta programació es realitzaran una vintena d'activitats, entre gener i juliol, com conferències, cursos, exposicions, concerts, cinema i teatre

La Universitat d’Alacant i la Fundació Mutua Levante, han presentat la nova programació cultural per al Campus d’Alcoi de la UA, que ha estat dissenyada per a dur-se a terme entre els mesos de gener i juny.

En la presentació va estar Larissa Timofeeva, directora d’Extensió Universitària de la UA, el regidor de Formació de l’Ajuntament d’Alcoi, Alberto Belda; Pep Jordà, patró de Fundación Mutua Levante, i Tono Belda, coordinador tècnic d’activitats del campus Alcoi-UA.

En tota la programació hi ha una vintena de propostes variades com conferències, cursos, exposicions, concerts, cinema i teatre.

Timofeeva va detallar el programa i va explicar que: “representa molt bé la intenció d’aquesta institució d’obrir-se a la societat”. Per la seua part, Alberto Belda, ha subratllat la importància de la universitat a la ciutat, i Tono Belda, ha afegit que les activitats: “estan especialment orientades als centres escolars de la ciutat”. Finalment, Pep Jordà, ha presentat quines seran les exposicions que acolliran els tres espais dels quals disposa la fundació.

La programació s’iniciarà el dia 27 de gener amb la conferència ‘La memoria histórica del otro en España’, que estarà a càrrec del professor de la UA José Miguel Santacreu. La següent activitat serà el dia 3 de febrer serà el torn del teatre, i és que el Teatre Calderón, acollirà l’obra Fuenteovejuna, a càrrec de l’Aula de Teatre de la UA. Per al 17 de febrer, Sergi Gallego presentarà el llibre La llum.

Ja per a març, la primera activitat del mes serà la inauguració de l’exposició ‘Germà Bernàcer’, el dia 3 de març, i continuarà amb les Xarrades Premis Sambori i Trobades, que tindran lloc els dies 16 i 30, a la Cambra de Comerç. A més, també per a aquest mes es realitzaran dos cicles de cinema: Cinema en Valencià, que estarà dirigit als centres educatius, i Cinema Escola Oficial, amb pel·lícules en versió original. Les activitats de març finalitzaran amb l’exposició i el curs Cefire per a fomentar la lectura.

La programació es reprendrà el dia 6 de maig amb la Jornada sobre Bones Pràctiques en Allotjaments Turístics d’Interior, coordinades per Victoriano Peiró. El 13 de maig tindrà lloc el Taller d’Amfibis, amb Sergio Gilabert i Andreu Bonet, i per als dies 20 i 21 de maig, se celebrarà el Curs de Flora i Vegetació del Parc Natural del Carrascar de la Font Roja.

En juny es farà una xarrada amb títol ‘Los paisajes semiáridos’, de la mà de Fernando Maestre, i després es farà el Taller de Cultiu i Comercialització de Bolets, impartit per Tono Belda. També hi haurà un taller de rèptils, i finalment es realitzarà el Cicle de Cinema de Temàtica LGTBI.

El mes de juliol tancarà la programació amb el curs d’estiu Educació Ambiental i Ús Públic en Espais Naturals Protegits, i amb la Jornada d’Escacs, amb motiu del Dia Internacional dels Escacs. El recital de Vicent Camps, amb motiu de l’Any Fuster, serà l’activitat que tancarà la programació.

Font: Redacció./


agora

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *