foradia elgrat

Alcoi mostra a Fitur que és una destinació turística intel·ligent i sostenible

Lorena Zamorano, regidora de Turisme, ha valorat de forma positiva la presència de la ciutat a la Fira Internacional de Turisme que s'ha celebrat a Madrid entre els dies 19 i 23 de gener

Alcoi ha estat un any més a la Fira Internacional de Turisme (Fitur), un esdeveniment que se celebra a Madrid anualment. Enguany ha tingut lloc entre els dies 19 i 23 de gener. La nostra ciutat va donar a conéixer les últimes accions que s’estan duent a terme en matèria de turisme, i s’ha mostrat a la resta del món com una destinació turística intel·ligent i sostenible.

L’edició ha estat marcada per la pandèmia i encara que hi ha hagut restriccions, ha sigut una Fira que s’ha pogut fer al 100%. Segons la regidora de Turisme, Lorena Zamorano: “la valoració de la presència d’Alcoi en FITUR és positiva, ja que el seu caràcter internacional facilita la difusió de les accions a gran escala, bàsic per a atraure i diversificar el turisme que puga arribar a la nostra ciutat. D’altra banda, també ens permet conéixer noves maneres de promocionar el turisme i nous productes, per la qual cosa ha sigut interessant ser presents”.

Durant els dies de fira, Zamorano ha tingut diferents reunions per abordar possibles col·laboracions de cara a promocionar la ciutat en el context d’un turisme intel·ligent i sostenible; ha presentat la segona edició d’Alacant Interior Gastronòmic, i ha estat altres presentacions d’empreses de la zona.

Com ja s’ha dit, la intenció d’Alcoi és convertir-se en una Destinació Turística Intel·ligent, la qual cosa suposa una diferenciació respecte als que no ho són, i que aporta una sèrie de valors afegits a nivell econòmic, social, i mediambiental, així com una major i millora d’accessibilitat, tant física com tecnològica, i una especial incidència de la sostenibilitat. Per això, Alcoi ha presentat el Pla de Sostenibilitat Turística, que suposarà un revulsiu per a la ciutat, ja que es comptaran amb tres milions d’euros que provenen dels fons europeus Next Generation.

Per la seua part, l’alcalde alcoià, Toni Francés, ha presentat el dijous aquest pla d’actuacions, en el qual hi ha sis projectes per a la dinamització turística i la recuperació del patrimoni industrial. Entre les accions previstes està ‘Alcoi Time Machine’, un projecte de realitat virtual que permetrà la recreació històrica de les principals indústries, o l’habilitació d’un centre d’interpretació de la societat industrial al conjunt històric del Molinar.

L’edil de Turisme, ha apuntat que: “Continuarem treballant per a promocionar un turisme sostenible i intel·ligent, una estratègia que s’emmarca en l’estratègia Smarty City que desenvolupa Alcoi, ja que considerem que aquest és el camí, i el turisme que volem per a la nostra ciutat. Esperem que l’any vinent ja puguem trobar-nos tots en Fitur, un fòrum indispensable per al sector”.

Font: Redacció./


barnasants

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *