foradia subscriutegrat

Banyeres de Mariola: Un tomb pels pobles de les nostres comarques

La zona de les comarques interiors del nord de la província d'Alacant són la destinació perfecta per a poder gaudir de la natura i de la bona gastronomia de la zona. Ens endinsem als pobles d’El Comtat i l’Alcoià

Ès un dels municipis de la comarca de l’Alcoià, que estan dins del que es coneix com a comarques centrals valencianes. Ubicat en l’interior del nord de la província d’Alacant amb uns paratges perfectes per als amants de la natura. Però, en aquests pobles de les comarques no sols hi ha riquesa natural, també compten amb un important patrimoni històric i arquitectònic, i una gran oferta gastronòmica.

A la comarca de l’Alcoià, al cor de la Serra de Mariola, com el seu propi nom indica, està Banyeres de Mariola, un poble en el qual predomina la natura, però que té també el seu atractiu turístic gràcies al seu valor històric i patrimonial. Un d’aquests exemples és el Castell de Banyeres, construït entre els segles XII i XIII, i que té origen musulmà.

El Castell de Banyeres, va ser recuperat per Jaume I el Conqueridor, en l’any 1248.

Des d’aquest castell es poden veure les províncies d’Alacant, València, Múrcia i Albacete. Als peus d’aquesta edificació hi ha un monument dedicat al patró del municipi Sant Jordi. A més, per a practicar un poc de senderisme, es poden fer la Ruta dels Molins, la Ruta dels Miradors, o la ruta al cim de la Blasca, el més alt de la Serra de Fontanella.

Als peus d’aquesta fortificació hi ha un altre mirador amb molt bones vistes on està ubicat el monument a Sant Jordi, patró de la localitat.

Banyeres de Mariola, manté grans punts importants per a visitar que marquen la història de la zona, i que tenen un gran valor patrimonial

En “Un tomb pels pobles de les nostres comarques” coneixem Alcoleja, Almudaina, Alqueria d’Asnar, Banyeres, Beniarrés, Benimarfull, Benilloba, Gaianes, Millena i Planes, són alguns dels municipis de les comarques de El Comtat i l’Alcoià, que estan dins del que es coneix com a comarques centrals valencianes.

Font: Belen Rivas./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *