foradia subscriutegrat

El Campus d’Alcoi de la UPV apropa la tecnologia als centres educatius

Aquesta iniciativa du el nom de 'Maleta de la Innovació 4.0' i participaran tots els estudiants de l'ESO de la ciutat. El seu objectiu és fomentar les vocacions científiques i tècniques a l'alumnat preuniversitari i, especialment, al públic femení

El Campus d’Alcoi de la UPV ha presentat el projecte ‘Maleta de la Innovació 4.0’, en el qual participaran 12 centres educatius de la localitat, i participaran l’alumnat de l’ESO. En aquest programa especialistes en IoT (internet de les coses), i tecnologies digitals formaran als professors de cada centre per a poder utilitzar aquesta ‘maleta’.

La finalitat d’aquesta iniciativa és promoure les vocacions científiques i fomentar les matèries de ciències, tecnologia, enginyeries i matemàtiques. És a dir, que el que es busca és captar i retenir el talent, especialment el femení. Aquest projecte, a més, vol acostar als més joves a la sostenibilitat, descarbonització, i a l’economia circular, afrontant les necessitats de talent que requereix la transformació digital.

En les ‘Maletes de la Innovació’ hi haurà ‘Kits Smart Home’, en els quals es podran trobar sensors per a detectar la temperatura, el diòxid de carboni, so, llum, infrarojos, vibració, tacte digital, o pressió; també hi haurà un microcontrolador Arduino, una bateria i una placa solar per a la seua càrrega. Cada centre tindrà 15 kits d’aquests amb els quals podran fer un projecte de casa intel·ligent.

Juan José López, professor del col·legi Salesians Joan XXIII, i el professor del Departament d’Enginyeria Mecànica i de Materials del Campus, Santiago Ferrándiz, seran els encarregats d’impartir aquesta formació.

El CEFIRE Alcoi també participarà en la formació del professorat, així com dos estudiants del Grau en Enginyeria Informàtica, que ajudaran als participants.

Els professors dels centres educatius rebran aquesta formació a partir del 7 de febrer, i a partir del 7 de març, els estudiants de cada col·legi desenvoluparan els seus projectes. Una vegada estiguen finalitzats els seus treballs es mostraran en una fira-exposició per a donar a conéixer tot el potencial de l’alumnat alcoià.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *