foradia subscriutegrat

Primer club de lectura de l’Associació Cultural La Teixidora

En aquest club es parlarà al voltant d'un llibre escollit des d'una mirada concreta, i quan siga possible assistirà l'autora o autor

L’Associació Cultural La Teixidora ha preparat la seua agenda anual, i enguany volen començar l’any organitzant activitats que segons indiquen: “fomenten la reflexió i l’activisme ciutadà”. Es tracta del Club de lectura Activista, on es parlarà al voltant d’un llibre escollit des d’una mirada concreta, i sempre que siga possible, es comptarà amb la presència de l’autora o autor. Aquesta iniciativa es fa amb la col·laboració de la llibreria Detroit, i amb una associació o col·lectiu convidat per a cada sessió, on els membres d’aquestes entitats llançaran quines són les idees que els resulten més interessants, així com els extractes que més els han sobtat.

Edurne Vaello, membre de La Teixidora, ha afirmat que: “Creiem que és més necessari que mai parlar d’una lectura ‘activista’, perquè sabem que la reflexió i l’activisme han d’anar de la mà, només pensant no aconseguirem transformar les realitats que ens perjudiquen, i tanmateix actuar sense pensar perjudica les realitats individuals i col·lectives”.

En total se celebraran tres sessions, la primera d’elles serà en febrer, altra en abril, i la tercera en juny. Durant aquestes jornades es parlarà de feminisme, ecologisme i memòria històrica, mitjançant la lectura i la conversa adequada a cada temàtica. La primera sessió serà el dissabte 12 de febrer a les 11h a la llibreria Detroit, i es parlarà sobre ‘El feminismo es para todo el mundo’ de Bell Hooks. En aquesta sessió es convidarà al grup feminista de l’Alcoià i El Comtat ‘Col·lectiu 8 de març’ i estarà present Susi Orts, membre d’aquest col·lectiu, i treballadora de la Biblioteca Municipal de Cocentaina.

Tots els llibres protagonistes d’aquestes sessions, es podran adquirir a Detroit Llibres, o es podran demanar a les biblioteques municipals, o prestats per l’Associació La Teixidora. Per a poder assistir cal enviar un correu a lateixidoralacoi@gmail.com.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *