foradia barnasants

Bocairent completarà la rehabilitació del Barri Medieval

Aquesta millora es completarà amb la reurbanització de la baixada del Tint, i es podrà fer amb un conveni amb la Generalitat per valor de 300.000 euros

Al ple de gener, l’Ajuntament de Bocairent va aprovar per unanimitat el conveni entre el consistori i la Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica per a la reurbanització del carrer Baixada del Tint. Aquesta actuació tindrà un cost de 300.000 euros, que aportarà íntegrament la Generalitat. L’Ajuntament aportarà el cost de la redacció del projecte, la licitació i la contractació de les obres.

L’acció forma part de la rehabilitació del Barri Medieval que l’administració autonòmica va començar a finals dels anys 90. Concretament, correspon a la fase 2B-2, l’última de les previstes en aquell pla d’actuacions que tenia per finalitat millorar tot l’espai públic del nucli històric de Bocairent, declarat Bé d’Interés Cultural. Una notícia que ha valorat l’alcalde, Xavi Molina com “magnífica”.

A més, Molina ha explicat que: “després de vora vint-i-cinc anys, la Generalitat, complirà el seu compromís de rehabilitació integral del Barri Medieval de Bocairent. No ha estat fàcil aconseguir-ho, però hem treballat intensament de la mà de l’associació veïnal i, a més, hem trobat molta sensibilitat en la Direcció General de Qualitat, Rehabilitació i Eficiència Energètica, que sabia que tenia un deute pendent amb el nostre municipi”.

Les obres de reurbanització de la baixada del Tint se sumaran a les de la fase 2B-1, que estan en execució actualment. L’actuació està suposant la reforma del carrer Mossén Hilari i l’habilitació d’una zona verda al voltant de la torre dels Portuguesos. “Amb l’actuació que tenim ara en marxa i la que acabem de convenir, obtindrem completar la reurbanització dels carrers que perimetren el Barri Medieval i, per tant, millorarem la qualitat de vida del veïnat del nucli històric”, ha conclòs l’alcalde.

Font: Redacció./

bombersvalencia


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *