foradia subscriutegrat

La vacuna COVID provocarà zombies

Mirada al món per Ester Jordà

‘La vacuna COVID provocarà zombies’ així de clar un usuari de xarxes socials defenia el dret a no vacunar-se al més pur estil de ‘Soy Leyenda’ de Will Smith, únic sobrevivent d’un apocalipsis zombie provocat per una vacuna amb un virus modificat genèticament que pretenia acabar amb el càncer. Després d’estos tipus de comentaris és normal que el moviment negacionista i antivacunes siga vist com una amenaça al benestar comú i els medis de comunicació i els polítics els tracten quasi com terroristes. 

Fa uns dies un antic company d’estudis i sanitari de professió em comentava que la vacuna (especialment les ARN – Pfizer i Moderna-) estan catalogades com teràpies experimentals i per tant no se sap res dels seus efectes al llarg termini (i no es podran demanar responsabilitats a les farmacèutiques). ‘Si realment vos protegir-te tu i als altres de la COVID utilitza mascareta FFP2 i fes-ho tot a l’aire lliure’ em va comentar. El cas és que vaig decidir començar a llegir documentació científica al respecte. I sorpresa! Ni els propis científics semblen aclarir-se.

Per exemple, respecte a si les vacunes ARN poden arribar a modificar el nostre ADN encara que la versió oficial ens dius que no, hi ha estudis com el de “Reverse-transcribed SARS-CoV-2 RNA can integrate into the genome of cultured human cells and can be expressed in patient-derived tissues” de Zhang, Richards,  Barrasa, Hughes, Young, i Jaenisch revisat per científics del MIT i Harvard que demostren in vitro que fragments d’ARN del virus, tant de la proteïna N (nucleocápside) amb la proteïna S (Spike) es transcriuen i s’integren en l’ADN de les cèl·lules que van testar i que després es tornen a transcriure a ARN produint proteïnes actives. L’estudi el van realitzar per a descobrir per què les persones que havien passat la SARS-COV-2 continuaven donant positiu en PCR sense tindre restes del virus en el seu cos (sense haver-se reinfectat), mesos després de la infecció inicial. Sospitaven que la causa poguera ser que els fragments del virus s’hagueren integrat en l’ADN del subjecte i que el seu cos continuara produint aquests fragments de la proteïna S o la N. Van descobrir que això era possible per mitjà de retrotransposons de LINE 1 pel que aquesta qüestió amb el temps, podria propiciar el desenvolupament de respostes autoimmunes en els inoculats (desenvolupant malalties com a tiroïditis, glomerulonefritis, síndrome nefrótica o esclerosi múltiple)

En quant a la vacunació dels xiquets, et diuen que és igual que la d’adults però en més xicoteta dosi. Però no és així, la vacuna Pfizer pediàtrica no està dissolta en sol·lució salina com la d’adults sinó que està a un medicament anomenat trometamina que s’utilitza després d’operacions de bypass amb la intenció d’emmascarar possibles efectes adversos a curt termini. De fet, i no entenc perquè, hi ha pocs medis de comunicació que han publicat que la Ponència de Vacunes (òrgan consultiu del Ministeri de Sanitat) que sí que recomana la vacunació en adults no ho fa amb la població infantil.

¿Estic dient que no es vacunem? Per suposat que no, les vacunes han salvat milers de vides. Però ací estem obsessionats en vacunar al 100% de la població per evitar les variants i a menys de 1.000 km, al continent africà, sols hi ha un 12% de la població vacunada. Si la COVID19 és tan perillosa ¿perquè no alliberen les patents? 

 Si la COVID19 és tan perillosa ¿perquè no alliberen les patents? 

Estar vacunat no et protegeix d’agafar el virus ni tampoc de transmetre-lo i en Pfizer la immunitat més alta se’n va entre els 20 dies i 3 mesos. Però malgrat això hi ha persones vacunades que continuen anant sense mascareta, és el cas d’una mestra d’un poble d’ací que per donar la lliçó sense mascareta a Infantil ha contagiat a mitja classe.

Ni els vacunats som sants ni els que no volen vacunar-se estan tan bojos. Penseu-ho i preneu la decisió que vulgueu però amb tota la informació que pugueu, perquè els polítics han deixat de tractar-nos com a persones per a fer-ho com a borregos.

Font: Ester Jordà./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *