foradia subscriutegrat

Alcoi Cultural reivindica un pla estratègic per a la ciutat

Els promotors del manifest Alcoi cultural es van reunir amb l'Ajuntament per a definir un pla en el qual participe tota la ciutadania

El regidor de cultura de l’Ajuntament d’Alcoi va reivindicar el passat 9 de febrer al Consell de Cultura de la ciutat la realització d’un pla estratègic cultural per a Alcoi. Aquesta reclamació ja es va produir per part dels promotors del manifest Alcoi cultural en una reunió que va tindre lloc a mitjans de l’any 2021 amb el regidor de cultura i l’alcalde de la ciutat. Amb aquest manifest es busca reivindicar la falta de línies estratègiques de política cultural de la ciutat i la possibilitat de redreçar la política cultural d’Alcoi.

El creador artístic i portaveu del manifest Alcoi cultural, Hugo Mas, considera que aquest pas representa una gran oportunitat per a la ciutat, ja que “plantejar accions des d’aquesta reflexió és fonamental per a fer les coses bé, en cultura i en qualsevol àmbit. Estem molt satisfets que aparega aquesta opció en les propostes del Consell de Cultura perquè s’atén a les demandes de la ciutadania que ja fa més d’un any reclamava canvis en la política cultural de l’Ajuntament d’Alcoi. Esperem que aquesta esperança es materialitze, que no es malbarate i puguem recuperar el temps perdut. No debades fa molts anys que estem esperant una decisió d’aquestes característiques d’aquest govern”.

Aquest manifest va ser signat per més de 300 persones i va fer que el govern alcoià proposarà una reunió amb els promotors per a abordar les qüestions bàsiques respecte a l’àmbit cultural de la ciutat. A partir d’aquesta comissió es va plantejar la necessitat de produir aquest pla estratègic que ja s’havia reclamat en altres reunions amb diferents sectors culturals de la ciutat. La reclamació d’Hugo Mas és que el pla estratègic siga un document de treball “factible” i en el que participe tots els alcoians, a més a més de les persones creadores i les entitats culturals.

Font: Redacció./


museus alcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *