foradia subscriutegrat

Guanyar denuncia “descontrol” al servei de patinets elèctric

Des de la formació demanen una millor campanya informativa, que se solucionen els usos incorrectes dels patinets, i llocs d'estacionament definits

Guanyar ha denunciat el descontrol que hi ha al servei de lloguer de patinets elèctrics: “ens els pocs dies que du el servei funcionant ha demostrat estar molt poc pensar per part de l’Ajuntament I s’han vist nombroses infraccions de l’ordenança de mobilitat, patinets abandonats enmig de calçades i voreres obstaculitzant el pas dels ciutadans”.

Pablo González, regidor de la formació, ha exposat que: “nosaltres haguérem preferit un altre sistema (sobretot que fora un servei públic com s’ha fet en altres ciutats amb serveis de mobilitat sostenible compartida), però d’entrada no ens sembla una mala opció el servei de patinets compartits com a tal. Ara bé, com ja hem patit en altres ocasions quan ho gestiona el Sr. Martínez, malbaraten les bones idees. Suposem que si és una empresa multinacional i de prestigi, tindrà solucions per a aquest despropòsit”.

La plataforma entén que són els usuaris els que han de complir les normes de circulació, però també, que des de l’Ajuntament s’ha de controlar que es complisquen, i evitar, en la mesura del possible que no s’utilitze el cas, que se circule per damunt de les voreres o en direcció contrària per la calçada, o que els patinets s’aparquen en llocs on no toca i que vehicles i vianants hagen d’anar esquivant-los. “Si creuen que no tenen forma de controlar que es faça bé, doncs potser no ha sigut tan bona idea”, ha afirmat González.

L’empresa que s’encarrega del servei s’ha compromés a retirar els patinets estacionats de forma incorrecta en 45 minuts després que l’Ajuntament els avise, “però si no es pot garantir que hi haja un control per part de l’Ajuntament doncs no serveix de massa”, ha continuat el regidor.

Pel que fa a l’aparcament, Guanyar demana que es delimiten zones on estacionar els patinets i que en compte de llevar espais per als vianants s’ocupen places d’aparcament per a cotxes per a afavorir el canvi de mobilitat i reemplaçar viatges en cotxe. “A la mateixa memòria que presenta l’empresa apareixen imatges d’exemple on s’estacionen els patinets en places de cotxe i on els espais designats per a aparcar estan ben delimitats i amb suports fixos a manera d’aparcabicicletes, però ací s’ha optat per deixar ocupar voreres sense cap ordre definit i llevar espai als vianants”, ha comunicat Pablo González.

La plataforma municipalista ha recomanat que a més de millorar el control i les zones d’aparcament es faça una bona i forta campanya informativa sobre els usos problemàtics que estan trobant-se dels patinets per tal que la ciutadania conega com fer ús d’aquest servei. “Ja siga perquè no hi ha efectius policials suficients per a fer el control o perquè la gent no està prou informada ens hem trobat amb un mal ús ben estés d’aquest servei. Que miren de controlar-ho millor, que instal·len llocs fixos per a deixar els patinets o que facen una campanya informativa més potent. El que siga, però que ho solucionen perquè d’altra manera una bona idea pot acabar convertint-se en un despropòsit”, ha conclòs el regidor de Guanyar Alcoi.

Font: Redacció./


terra

animalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *