foradia pressupostparticipatiualcoi

El programa Jove Oportunitat comptarà amb nous participants

Des de la regidoria de Joventut s'ha convocat una reunió informativa per a joves entre 16 i 21 anys que hagen abandonat els estudis i necessiten motivació i orientació per completar una FP de Grau Mitjà

La regidoria de Joventut de l’Ajuntament d’Alcoi ha organitzat una reunió informativa sobre el programa Jove Oportunitat, que està organitzat per l’IVAJ i en el qual l’Ajuntament vol adherir-se per cinquena vegada. És per això que necessita comptar amb participants que tinguen entre 16 i 21 anys i que hagen abandonat els seus estudis i necessiten motivació.

Es pretén que el programa es desenvolupe des de març fins a juny en horari de matí al CCJ. L’objectiu d’aquesta iniciativa és aconseguir que aquests joves completen una FP de Grau Mitjà, però, prèviament necessitaran una intervenció que treball sobre la seua motivació, reforce la seua autoestima i els ajude a construir un projecte integral de vida.

La reunió se celebrarà el divendres 18 de febrer a les 17h al Centre Cervantes Jove, i l’entrada serà lliure. Allí s’oferirà un assessorament grupal i personalitzat.

Maria Baca, regidora de Joventut, ha subratllat que amb aquest programa “s’han obtingut resultats molt positius en les darreres edicions, ja que hem aconseguit ajudar a persones joves que es troben en moments d’incertesa o que no han obtingut un suport adequat per reconduir el seu projecte de vida. Cal destacar, a més, que la metodologia emprada és dinàmica, integradora i personalitzada centrada a potenciar les habilitats i fortaleses personals”.

El programa es du a terme utilitzant una eina pedagògica com és el coaching actitudinal, en grups entre 10 i 15 participants. A aquests se’ls proporcionarà orientació sobre les famílies professionals que hi ha a l’FP, des d’un enfocament pràctic, és a dir, visitaran empreses on els mostraran el treball real que es fa amb cada titulació, i que puguen descobrir la seua vocació.

A més, es visitaran esdeveniments esportius i culturals per a descobrir l’oferta d’entreteniment que hi ha Alcoi.

Per als joves que no hagueren acabat l’ESO, el programa ofereix un mòdul de formació acadèmica que els ajudarà a preparar la prova d’accés per a poder fer una FP de Grau Mitjà. Per als casos que no es considere viable, es prepararan les proves de competències clau per accedir a Certificats de Professionalitat.

El curs sol realitzar-se des d’abril fins a juny als matins de dilluns a divendres, i es complementa amb sessions individuals periòdiques de trobada entre cada membre de l’alumnat i el seu coach. Al cap de sis mesos de finalitzar el curs es fan reunions grupals de seguiment a l’alumnat.

Les persones que treballaran amb aquests joves són llicenciades en psicologia o pedagogia o bé monitors o entrenador del món esportiu, o d’oci educatiu. Tots ells compten amb àmplia experiència en l’àmbit de l’adolescència i la joventut.

Una de les diferències d’aquest programa és que fuig d’una filosofia assistencial, que convertisca al ni-ni en un subjecte al qual prestar permanent atenció, i fuig d’accions que directament els porten al mercat laboral.

Font: Redacció./


turistalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *