foradia elgrat

90 excursionistes reivindiquen la millora en la línia de tren Alcoi-València

La Plataforma Salvem el Tren de l'Alcoià-Comtat convoca una excursió reivindicativa a peu des d'Agres fins a Agullent

La Plataforma Salvem el Tren de l’Alcoià-Comtat va convocar per al passat diumenge de matí una excursió reivindicativa per a defensar la línia ferroviària Alcoi-Valencià i va tindre una gran acollida, ja que van participar al voltant de 90 persones.

Aquesta ha sigut la primera de les excursions reivindicatives organitzades per la plataforma. A les 9 del matí, el grup d’excursionistes participants va agafar el tren a l’estació d’Alcoi i després es van unir més manifestants a Cocentaina i altres al baixador d’Agres. Aquest ha sigut el punt d’eixida de l’excursió a peu fins a Agullent.

La Plataforma Salvem el Tren busca promoure l’ús del tren i exigeix la rellevància que té aquest mitjà de transport per als excursionistes, que no són pocs en aquesta zona. Una bona connexió de tren permet als senderistes acostar-se als diferents punts d’eixida sense utilitzar vehicles particulars.

Després de la bona acollida per parts dels excursionistes de l’Alcoià i el Comtat, la pròxima activitat programada per la plataforma Salvem el Tren serà el 27 de març, encara que no es coneix l’itinerari pel qual transcorrerà l’excursió.

El tren Alcoi-València ha tingut una gran importància per als excursionistes i grups juvenils de les comarques de l’Alcoià i el Comtat, però la plataforma recorda que no sols és necessària per als senderistes, sinó per a tots aquells que vulguen fer un ús funcional, siga per motius de treball o estudis i que siga una alternativa real per a poder viatjar fins a València sense fer servir el vehicle propi. El que es reivindica sobretot és un tren amb viatges freqüents, velocitat adequada, horaris puntuals i tarifes econòmiques.

Salvem el Tren veu essencials que l’estat del tren millore, més amb aquesta situació de crisis climàtica en el que s’ha de reforçar l’ús dels mitjans públics de transport. La reivindicació de la millora en la connexió del tren Alcoi-València fa temps que va produint-se per part dels veïns i veïnes de les comarques afectades.

Font: Redacció./


barnasants

Una resposta de 90 excursionistes reivindiquen la millora en la línia de tren Alcoi-València

  1. José María ha dit:

    el tren Alcoi-Cocentaina-Ontinyent-Xàtiva… fins a València.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *