foradia pressupostparticipatiualcoi

Arriba el fi de les principals restriccions contra la Covid-19

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que a partir del dimarts 22 de febrer comença "un nou temps" en el qual la "la vacuna, la mascareta, i el sentit comú" seran les grans defenses

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha anunciat el final de les principals restriccions sanitàries que continuaven vigents a la Comunitat Valenciana, a partir del dimarts 22 de febrer.

Així ho ha avançat després de la reunió de la Mesa Interdepartamental per a la Prevenció i Actuació davant la Covid-19, en la qual s’ha acordat que sols continuaran les mesures de la mascareta en interiors, i quan no siga possible mantenir les distàncies de seguretat, i la prohibició de fumar a les terrasses.

El cap del Consell ha explicat que ja no farà falta el passaport Covid als establiments, excepte a residències i els centres socials per a protegir a la població més vulnerable, una mesura que s’haurà de sol·licitar la seua autorització al Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, ja que aquesta mesura estava aprovada fins al 28 de febrer. Pel que fa a la limitació de deu comensals per taula, i la separació de metre i mig entre les taules, a partir del dimarts 22 tampoc continuaran.

Puig ha volgut assenyalar que “després de 700 dies des de l’inici de la pandèmia, comença un nou temps, en el qual la vacuna, la mascareta i el sentit comú seran les tres grans defenses per al nou cicle”.

Per altra banda, el president ha assegurat que es continuarà mantenint especial vigilància sobre la Covid persistent i sobre els efectes que ha causat la pandèmia en la salut mental, i ha recordat que la pandèmia no ha finalitzat, i que per això encara s’ha d’anar en prudència en aquesta etapa de “reactivació post-pandèmia”, i ha explicat que a partir d’ara comença un calendari de festes dins d’un marc de “pràctica normalitat” que té com a objectiu afavorir la “recuperació emocional”.

Per a Ximo Puig, “la Generalitat ha adaptat les mesures aprovades a les necessitats de cada moment” i ha afegit que s’ha complit el compromís de “no mantenir les restriccions més enllà del temps necessari”, i que per aquest motiu, donada la situació favorable de la pandèmia i l’avanç de la vacunació, el president ha justificat la supressió de les mesures restrictives.

A més, també ha valorat la mesura del passaport Covid de forma positiva, ja que gràcies a aquesta mesura, s’han vacunat 91.000 persones que no s’havien vacunat, i ha comentat que el País Valencià està per damunt de la mitjana espanyola, en tots els grups d’edat, i quasi 10 punts per damunt en vacunació pediàtrica.

Per a finalitzar la seua intervenció Puig ha mostrat el seu agraïment a les empreses, autònoms i treballadors pel seu esforç, i a també al personal sanitari de la Comunitat Valenciana.

Font: Redacció./


turistalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *