foradia elgrat

Alcoi reivindica la igualtat a través de l’esport

Des de la regidoria d'Esports s'han organitzat diferents accions amb motiu del Dia de la Dona, amb l'objectiu de visibilitzar a les dones

Des de la regidoria d’Esports de l’Ajuntament d’Alcoi volen reivindicar l’esport com una eina de canvi, ja que des d’ací, al llarg de la història, s’han produït grans avanços per a aconseguir la igualtat. Alberto Belda, regidor d’Esports, ha explicat que encara que les coses van millorant, encara s’ha de reivindicar el paper igualitari en l’esport, perquè hi ha diferències als salaris, o a la difusió que es dona als mitjans de comunicació, i ha posat com a exemple la difusió que té l’equip masculí del C.D Alcoyano, i la poca repercussió que té l’equip femení.

Així i tot, Belda ha recordat que afortunadament, en Alcoi cada vegada les dones tenen més importància, i que tenim grans noms com Andrea Silva, Amaia Llácer, Laura Casabuena, Daniela Picó, o Ángela Alcaraz, entre moltes altres; i el regidor també ha destacat que, el paper de les dones a l’esport es veu a les ajudes a esportistes: “Any rere any puja el nombre d’esportistes dones”, i és que com ha informat, el 80% d’aquestes subvencions han anat dirigides a elles: “això vol dir molt de la figura de la dona en el nostre esport”.

I per a continuar amb aquest compromís, des de la regidoria s’han dut a terme diferents accions. La primera d’elles ha sigut la campanya que du com a lema: ‘No soc una dona esportista, soc esportista. Alcoi per un esport igualitari’, i que té com a objectiu eliminar el paper que se li dona al gènere, ja que com ha argumentat Alberto Belda: “tots i totes els que fem esports, som esportistes”. En aquest cartell es poden veure les imatges vectorials que s’utilitzen a les olimpíades, per exemple, però amb figures femenines, cosa que no és així, sinó que aquestes figures representen als homes. Fent aquesta campanya, des de la regidoria d’Esports van adonar-se que el logo del Centre d’Esports estava representat per quatre homes, i es va decidir canviar la imatge, i a partir d’ara apareixeran dos homes i dos dones. “Pareix un canvi molt simple, però visibilitza la situació de l’esport alcoià i busquem la plena igualtat”, ha reivindicat el regidor d’Esports.

La següent activitat que es durà a terme, serà la cursa ‘A les fosques’ organitzada pel Complex Municipal Eduardo Latorre, que tindrà lloc el dia 4 de març a les 10 de la nit. Totes les dones participants portaran el dorsal amb el número 261, per tal de fer homenatge a l’esportista Katherine Switzer, que va participar en la marató de Boston de 1967, quan encara no podien participar dones. Els jutgen van intentar que no finalitzara la carrera, i aquest va ser un símbol d’igualtat dins de l’esport.

A més, també a l’Eduardo Latorre s’han instal·lat diferents panells explicatius amb la història de dones importants dins del món de l’esport, de diferents modalitats, com per exemple la ciclista Alfonsina Estrada, l’alpinista Edurne Pasaban; Teresa Perales, nadadora; Lidia Valentín, del món de l’halterofília, un esport molt masculinitzat, Alexia Putellas representant al futbol, o Lydia Sempere primera dona al Campionat d’Espanya d’Automobilisme.

I continuant amb Lydia Sempere, ella serà la protagonista de la següent activitat. I és que anirà als instituts públics de la ciutat, els dies 3, 7 i 8 de març per a contar la seua experiència sent dona a un esport majoritàriament masculí.

Per a finalitzar, el dia 10 de març, a les 13:30h, tindrà lloc la Cursa de la Dona, organitzada pel Campus d’Alcoi de la UPV i que compta amb la col·laboració de la regidoria d’Esports. Aquesta competició està oberta a tot aquell que vulga participar.

Font: Redacció./


barnasants

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *