foradia subscriutegrat

Alcoi recull material per a Ucraïna

Totes les persones, empreses o associacions que vulguen fer donacions ho podran fer cridant a l'Ajuntament, o a través de les entitats que es coordinaran per a la recollida amb el personal municipal

L’Ajuntament d’Alcoi està dins del dispositiu organitzat per la Federació Valenciana de Municipis i Províncies per a recollir el material d’ajuda humanitària per a Ucraïna. Des del consistori alcoià se centralitzarà tot el material que arrepleguen les entitats, empreses o particulars, que vulguen fer les seues donacions. Els interessats podran telefonar al 96 553 71 00, extensió 3079 des de les 9 del matí fins a les 2 del migdia.

Entre el material que es pot donar, preferentment s’aconsella que siga material sanitari, tèxtil d’higiene, de refugi, aliments i altres. Pel que fa al material sanitari es necessitarien: benes, cotó, iode, pomades, analgèsiques, antibiòtics, betadine, aigua oxigenada, pegats contra hemorràgies, medicaments per a estómac, medicaments per a cremades, torniquets d’embenatge, farmacioles. També es pot donar material ortopèdic com cadires de rodes, caminadors o crosses.

Igualment es necessitarà roba i calçat per a totes les edats i gèneres, així com mantes, tovalloles, roba de llit i roba interior tèrmica.

Respecte al material higiènic, s’aconsella material d’un sol ús, com tovalloletes humides, compreses femenines, kits d’higiene, maquinetes afaitar, pastura dents i raspalls, sabó, detergents, i productes d’higiene personal.

Es necessitarà també material de refugi com carpes, matalassos, sacs de dormir, matalassets, escalfadors de carpa, escalfadors, llanternes, piles, bateries, bancs d’energia i generadors.

Els aliments que es donen han de ser no peribles i en concret es necessita menjar enllaunat, fruita seca, xocolate sense llet, barretes energètiques, galetes, café i té, menjar per a bebés, i aigua potable.

Finalment, altres tipus de coses que es poden donar són vaixelles d’un sol ús, telèfons mòbils, walki-talkies, transmissors de radi, ràdios, portàtils o tauletes (per a facilitar les comunicacions), o contenidors per a líquids amb capacitat de 10 i 20 litres.

Molts col·legis ja estan col·laborant i estan arreplegant material per a fer-ho arribar a les persones que ho necessiten a Ucraïna.

L’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, ha destacat que: “Volem donar la benvinguda a totes les famílies que ja han arribat a la nostra ciutat. És important que en uns moments tan durs aquestes persones senten tot l’afecte i solidaritat del poble alcoià. Agraïm a totes les entitats que ja estan treballant per a recollir material necessari per a ajudar al poble ucraïnés que està patint l’atac rus. Des de l’Ajuntament centralitzarem la recollida per a fer-la arribar de manera segura”.

Les famílies que arriben seran derivades a Serveis Socials que durà a terme el procés necessari en cada cas. L’Hospital d’Alcoi ha preparat un protocol per a la creació de targetes SIP provisionals i dur a terme la vacunació adequada. També s’ha preparat un protocol d’escolarització.

Font: Redacció./


terra

animalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *