foradia subscriutegrat

Gandia commemora el 8M amb un homenatge a les dones de la ciutat

L'escriptora Teresa Pascual, la científica Carme Morant i la fundadora de la Fundació Espurna, Charo Sabater, van ser les protagonistes

El dissabte 5 de març, les dones de la ciutat de Gandia van rebre un homenatge commemoratiu pel 8M al Teatre Serrano. Aquest any, la localitat ha volgut reconéixer el paper de l’escriptora Teresa Pascual, la científica Carme Morant i la fundadora de la Fundació Espurna, Charo Sabater. A més, a l’acte es va rendir homenatge, pel seu paper en la lluita per la igualtat, a totes les dones de Gandia i de la resta del món.

“Sense eixa indiscutible meitat de la societat, sense la mirada femenina, sense elles, no seríem la ciutat que som”, va expressar en el seu discurs l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto. A més, l’esdeveniment van comptar amb l’actuació de l’alumnat de l’acadèmia de la Dansa Sonsoles Borja.

Baix el lema “Totes podem ser referents”, Gandia va rendir homenatge, un any més, a les dones de la localitat de la Safor, a les portes d’un altre Dia Internacional de la Dona. Aquest any, s’ha volgut premiar el paper de tres dones referents en diferents àmbits de la societat. “S’han fet a elles mateixes amb esforç i tenacitat; han treballat dur per aconseguir les seues fites; han sigut fidels als seus valors i a la seua forma d’entendre la vida; i, sobretot, han sigut i són llum per a aquells que es miren en el seu espill”, va explicar l’alcalde de Gandia.

Prieto va dedicar unes paraules a cada una de les protagonistes, descrivint a l’escriptora Teresa Pascual com “una dona que estima les lletres, una veu poètica plena de força i que promou la cultura”. Pel que fa a la científica Carme Morant, Prieto va afirmar que “és una amant de la seua professió, vital i decidida. L’exemple de què el talent no té gènere”. Per a finalitzar, va destacar el paper de Charo Sabater: “l’ànima de la seua família i del gran projecte que van construir junts: la Fundació Espurna”.

L’homenatge no es va oblidar de totes aquelles dones que actualment estan passant per un moment molt dur, com són les dones ucraïneses. Moltes d’elles ha hagut de fugir del país amb els seus fills i filles, mentre que altres continuen amagades als búnquers per a evitar els bombardejos de l’exèrcit rus. “A totes eixes dones i les seues famílies vull dirigir també hui les meues paraules d’admiració i de suport en nom de la ciutadania de Gandia”, va finalitzar Prieto.

Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *