foradia subscriutegrat

En l’acte fi de campanya del PSOE-PSPV reuneix a Ximo Puig i alcaldes de les comarques centrals valencianes a Gandia

El president Ximo Puig tanca la campanya de les eleccions generals a nivell autonòmic a Gandia davant 500 persones i amb la participació d’alcaldes de les Comarques Centrals Valencianes

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, acompanyat de la candidata socialista al Congrés Ana Botella i els alcaldes Diana Morant, Roger Cerdà, Mireia Estepa i Antoni Esquinas de Gandia, Xàtiva, Cocentaina i Castelló de Rugat respectivament, va tancar anit a Gandia la campanya de les eleccions generals, per a demà 10 de novembre, en l’àmbit autonòmic, amb la presència de 500 persones que van desafiar al fred en la cèntrica plaça del Rei Jaume I.

Diana Morant, qui va exercir d’amfitriona de l’acte, va destacar que “mai s’havia tancat una campanya a nivell autonòmic a Gandia i amb la presència d’un president de la Generalitat”.

El 28 d’abril es va fer història a Gandia, ja que feia 30 anys que el PSOE no guanya unes eleccions generals, afegint la victòria socialista dels comicis municipals del 26 de maig. 

El president de la Generalitat va assegurar que en estos moments els partits de la dreta i la ultradreta estan posant en qüestió les autonomies, la qual cosa va considerar com a “un engany a la societat”. En este sentit, va recordar que “la primera llei que va aprovar el Govern del Botànic va ser la universalització de la sanitat, perquè en este país no es deixa a ningú sense assistència sanitària, tinga papers o no tinga papers, perquè esta és una societat més decent des del moment en què tots tenim dret a la sanitat”.

L’alcaldessa de Gandia també va destacar que un company de l’Agrupació local, quan el passat 24 d’octubre es va exhumar al dictador Franco del Valle de los Caídos, va comprar el periòdic del dia i li’l va dipositar en la làpida del seu avi. “Quants periòdics s’hagueren tingut de comprar, per a portar a tantes i tantes làpides i foses comunes per tal de reparar el dany que va fer el franquisme?”, es va preguntar en veu alta la secretària general del PSPV-PSOE de Gandia.

El President Puig va incidir amb què “este diumenge ens juguem més que una elecció; ens juguem el treball conjunt d’estos 40 anys i tindre un president que governe per a totes les persones que entenen la diversitat d’Espanya”, al mateix temps que va assegurar que es tracta d’harmonitzar i buscar solucions i l’única és des de la racionalitat, defensant la llei i el diàleg. “L’única alternativa al Partit Socialista és la que està hegemonitzant l’extrema dreta. Mentixen i qüestionen assumptes que en estos quaranta anys donàvem per superats. Volen trencar el sistema del benestar i la igualtat”, va indicar.

Finalment, va apuntar que “el que passa ací no passa a Europa”, al mateix temps que va assenyalar les dificultats de Pedro Sánchez per a explicar a la resta de líders europeus com la dreta d’Espanya s’alia amb l’extrema dreta. D’esta manera, va recordar que “ací no sols han pactat, han aprovat en la Comunitat de Madrid una proposta de l’extrema dreta que diu que il·legalitzaran partits, la qual cosa demostra que és dramàtic que les dretes estiguen agenollades davant Abascal. Estan tots contra Pedro Sánchez, però no tenen un projecte per a Espanya, perquè només el PSOE el té”, va concloure.

Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *