foradia subscriutegrat

L’Ajuntament du a terme la concessió de llicències d’obra major sense retard

Segons ha informat el govern municipal, sols hi ha retard en tres llicències d'obra nova a Alcoi

La Federació d’Empresaris de l’Alcoià i El Comtat va manifestar que existien retards a l’hora de donar concessions de llicències d’Obra Nova per part de l’Ajuntament, però segons ha comunicat el consistori, sols existeix retard en la concessió de tres d’aquestes llicències. Com han informat, dos d’aquests casos s’han produït, ja que hi ha requeriments per part del personal tècnic de l’Ajuntament a les empreses constructores, perquè han de modificar la documentació del projecte, perquè algunes dades són errònies i no s’ajusta a la normativa, i, per tant, els tècnics municipals han afirmat que no hi ha cap embós en la concessió de llicències.

Pel que fa al retard en l’aprovació del Pla General, des del Departament d’Urbanisme s’ha indicat que aquest fet “no té res a veure amb la concessió de llicències d’obra major” perquè dins del Departament hi ha arquitectes que específicament es dediquen al Pla General tant d’urbanisme com d’arquitectura, i hi ha altres específics que s’encarreguen de la concessió de llicències.

Des del Departament d’Urbanisme han indicat que aquesta llicència d’obra major sols s’ha de sol·licitar per a noves construccions, i que per fer rehabilitacions sols és necessari fer una declaració responsable.

L’Ajuntament ha volgut aclarir que l’única cosa que s’ha retardat ha sigut la tramitació d’una instal·lació de plaques solars. La causa ha sigut el gran augment de sol·licituds que hi ha hagut, però ja s’està treballant per a solucionar-ho.

Jordi Martínez, vicealcalde, i regidor d’Urbanisme, ha indicat que: “Hem fet una sèrie de consideracions a les afirmacions de FEDAC del fet que hi ha un retard exagerat a l’Ajuntament. Només tenim tres obres noves pendents, dos perquè els mateixos promotors han d’esmenar la documentació, i una tercera si està a punt d’acabar. D’altra banda, cal indicar que totes les rehabilitacions que s’estan duent a terme només necessiten una declaració responsable i poden començar el mateix dia, i tota aquesta polèmica no té res a veure amb la consecució del Pla General. El Departament d’Arquitectura té arquitectes destinats específicament a tramitar aquestes llicències i hi ha unes altres tant del Departament d’Arquitectura com del d’Urbanisme per a elaborar el pla general i fer els informes corresponents”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *