foradia cdturisme

Podem Alcoi: “els Pressupostos Generals Estatals milloraran la vida dels veïns i veïnes del municipi”

• Podem Alcoi celebra “l'acord històric” dels Pressupostos Generals de l’Estat que recentment s'ha dut a terme entre Unidos Podemos i el Govern del PSOE • En l’àmbit econòmic, la formació local destaca “la major pujada del salari mínim de la història de la democràcia”


Podem Alcoi celebra “l’acord històric dels Pressupostos Generals de l’Estat que recentment s’ha dut a terme entre Unidos Podemos i el Govern del PSOE: “millorarà directament la vida dels veïns i veïnes del municipi”.

En l’àmbit econòmic, la formació local destacala major pujada del salari mínim de la història de la democràcia”, que ascendirà fins a 900 euros. Un fet que “garantirà als treballadors i treballadores del municipi un nivell de vida digne i la satisfacció de les seues necessitats i les de les seues famílies”.

Pel que fa a la capacitat de despesa econòmica municipal, “els ajuntaments que tinguen comptes públics sanejats podran dedicar part del seu superàvit al finançament del foment d’ocupació, construcció i rehabilitació d’habitatge o a les escoles infantils de 0 a 3 anys”, comenta la responsable de Polítiques Públiques, Carmina Reig. I en concret, des de Podem veuen “totalment necessari adoptar mesures que proporcionen recursos a les famílies en situació més vulnerable, amb l’objectiu d’erradicar les mancances severes”.

Respecte a la lluita contra les violències masclistes, aquest acord anuncia que “es tramitarà en el Congrés un projecte de Llei que done més protagonisme als ajuntaments retornant-los competències en aquesta matèria, per ser les administracions més properes a les víctimes“.

Aquest acord contempla també que els Ajuntaments puguen regular el preu del lloguer en les zones on hi ha especulació i augmentar així la protecció als inquilins. Així mateix remarquen que s’incrementarà el nombre d’habitatges en lloguer “a preus assequibles”, i s’evitara “la bambolla especulativa”.

Finalment, fan referència a l’impost de plusvàlua, ja que l’acord preveu crear un grup de treball constituït pel Ministeri d’Hisenda i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies per a la compensació als Ajuntaments per les quantitats que hagen de retornar als contribuents per liquidacions anteriors a aquesta reforma legislativa.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *