foradia pressupostparticipatiualcoi

Gaianes: Un tomb pels pobles de les nostres comarques

La zona de les comarques interiors del nord de la província d'Alacant són la destinació perfecta per a poder gaudir de la natura i de la bona gastronomia de la zona. Ens endinsem als pobles d’El Comtat i l’Alcoià

En els peus de la Serra de Benicadell, està aquest municipi en el qual es poden practicar diferents esports a la natura, però també visitar atractius paratges com podria ser l’Albufera de Gaianes, que té el seu origen al segle XV i que actualment té un gran valor ecològic, en gran part per la quantitat d’aus migratòries que passen per aquesta zona.

Ès un dels municipis de la comarca el Comtat, que estan dins del que es coneix com a comarques centrals valencianes. Ubicat en l’interior del nord de la província d’Alacant amb uns paratges perfectes per als amants de la natura. Però, en aquests pobles de les comarques no sols hi ha riquesa natural, també compten amb un important patrimoni històric i arquitectònic, i una gran oferta gastronòmica.

Gaianes també compta amb el seu Museu Etnològic en el qual s’explica una de les tradicions del poble, que és el cultiu d’oliveres i la producció d’oli. A la Serra del Benicadell, es poden visitar algunes de les restes del castell construït en època cristiana i està un dels jaciments més destacats dels primers assentaments humans, del mil·lenni II aC.

Un dels punts naturals més atractius de la zona és l’Albufera de Gaianes, que té el seu origen en el segle XV i que hui dia és un lloc amb un gran valor ecològic. És un important humedal, que des de l’any 2004 està dins del Paisatge Protegit del Riu Serpis.

El Benicadell, una de les més importants de la Comunitat Valenciana, aquesta serra s’estén per uns vint-i-cinc quilòmetres i el seu cim, a 1.104 metres d’altura és un gran repte per als senderistes, però que val la pena fer per tal de contemplar les vistes tan a prop del cel. 

En “Un tomb pels pobles de les nostres comarques” coneixem Alcoleja, Almudaina, Alqueria d’Asnar, Banyeres, Beniarrés, Benimarfull, Benilloba, Gaianes, Millena i Planes, són alguns dels municipis de les comarques de El Comtat i l’Alcoià, que estan dins del que es coneix com a comarques centrals valencianes.

Font: Belen Rivas./


turistalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *