foradia cdturisme

Alcoi commemorarà els 766 anys des de la seua fundació

El 17 de març de 1256 Jaume I va atorgar la Carta Pobla a Alcoi

El dijous 17 de març Alcoi commemorarà la seua fundació, ja que en 1256, Jaume I va atorgar la Carta Pobla a Alcoi. Des de Compromís es va fer un prec, que va ser acceptat pel govern municipal, en el qual es va demanar que la ciutat commemorarà cada any aquesta data tant important.

Per a decidir quin seria l’acte de la celebració de 766 aniversari de la localitat, s’ha fet una reunió amb representants de cada partit polític de la corporació municipal, i els presidents de cada una de les comissions del Consell de Cultura. En aquesta reunió es va acordar fer un acte senzill i estudiar possibles actes per als pròxims anys. Concretament, es va pactar fer un senzill homenatge a Jaume I, personatge històric que va atorgar la Carta Pobla. Serà el dia 17 de març, a les 11 del matí al vestíbul de l’Ajuntament, amb la presència de l’alumnat del col·legi Carmelites Vedruna, centre commemora aquesta data des de fa anys. Seguidament, la Sala de Plens acollirà la rememoració històrica duta a terme per les Carmelites de la lectura de la Carta Pobla a les famílies que van ser els primers pobladors de la vila, arribats des de Catalunya i Aragó.

La Carta Pobla és un document bàsic en el dret medieval en el qual es considerava la donació d’un lloc i terres a poblar. A més, en aquest text també s’estableixen una sèrie de franquícies, acompanyades a vegades d’exempcions tributàries i càrregues personals respecte al dret o pràctiques consuetudinàries vigents.

El regidor de Cultura, Raül Llopis, ha explicat que: “Farem un acte senzill d’acord amb tots els partits i el Consell de Cultura. La nostra intenció és que a partir del pròxim any puguem commemorar millor si cap aquesta data, sempre buscant el consens dels representants de totes les entitats culturals i polítiques de la nostra ciutat”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *