foradia elgrat

El turisme alcoià rebrà prop de 600.000 euros per part de la Generalitat

A més, també s'invertiran 1,2 milions d'euros per a posar en marxa el Centre de Desenvolupament Turístic d'Interior (CDTi), i l'Associació de Sant Jordi rebrà una subvenció de 40.000 euros

La Generalitat Valenciana, a través de l’Agència Valenciana de Turisme, ha invertit 558.288 euros durant l’any 2021 en ajudes per a aquest sector en Alcoi. La nostra ciutat va ser declarada municipi turístic en l’any 2002, i gràcies a aquesta distinció, la ciutat forma part del Fons de Cooperació Municipal per a municipis turístics de la Comunitat Valenciana, i per això, va rebre 18.549 euros a través d’una subvenció de la Presidència de la Generalitat, publicada en novembre de l’any passat.

A més, 27 empreses, autònoms i establiments turístics d’Alcoi han rebut un total de 110.500 euros en ajudes directes per a combatre les conseqüències econòmiques de la Covid-19, i altres 14 empres d’oci nocturn també es van beneficiar amb 190.500 euros.

També s’ha de destacar que hi ha hagut incentius generats a través del bo viatge Covid de la Comunitat Valenciana, que a Alcoi ha deixat en 2021 una quantitat de 200.598 euros en reserves realitzades en establiments d’allotjament i agències de viatge del municipi.

A part, en 2021 també es van destinar 38.149 euros a accions de màrqueting col·laboratiu per a la promoció de la Festa de Moros i Cristians, una celebració declarada d’Interés Turístic, al costat de la Cavalcada de Reis i la Romeria de la Font Roja.

Des de Turisme, en l’anterior exercici, es van dur a terme 22 cursos formatius presencials, que van comptar amb l’assistència de 353 alumnes; i amb 8 cursos en línia per a 217 alumnes. Aquestes activitats formatives continuaran en 2022, i concretament, ja s’han programat 13 cursos presencials i un en línia.

Per a aquest 2022, la Generalitat Valenciana ha convocat una sèrie d’ajudes a l’impuls de la competitivitat turística amb un import de 6,3 milions d’euros per a la Comunitat Valenciana, i que en aquests moments es troben en procés de tramitació.

També s’ha dotat amb 1.200.000 euros en la rehabilitació de l’edifici de Rodes, en el qual estarà ubicat el Centre de Desenvolupament Turístic d’Interior, i l’Associació de Sant Jordi ha rebut una subvenció de 40.000 euros destinada a accions de promoció de les nostres festes.

Lorena Zamorano, regidora de Turisme, ha destacat “l’aposta del Consell per la promoció del nostre municipi i el seu compromís amb el sector turístic de la nostra ciutat. Tot això contribueix a reforçar la qualitat i l’especialització d’una oferta que contribueix a distingir la nostra destinació turística i posicionar-lo respecte a uns altres”.

Font: Redacció./


barnasants

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *