foradia subscriutegrat

Dues estudiants d’Ontinyent premiades al Certamen Compitalia 2022

Alejandra Gandia de primer de batxiller i Maia Francès de segon de l'ESO de l’IES Jaume I rebran el premi a Sagunt el 7 d'abril

Dues alumnes de l’IES Jaume I d’Ontinyent han sigut reconegudes al Certamen Compitalia 2022 de Sagunt, en la modalitat Pausànies. Alejandra Gandia de primer de batxillerat ha aconseguit el segon premi, mentre que Maia Francés de segon de l’ESO ha rebut un accèssit per la seua obra. Les dues redaccions relacionaven la Cultura Clàssica i la Mitologia Romana amb els problemes de la societat d’avui en dia.

L’Associació Cultural Prósopon Sagunt ha donat els premis relatius a l’edició XXIII del Certamen Compitalia. Aquest concurs té com a objectiu promoure la cultura grecollatina entre l’alumnat d’Ensenyament Secundar. Les obres poden presentar-se en tres diferents modalitats: “Pausànies”, amb un caràcter literari o periodístic; “Fídies”, en format còmic i “Talia”, en representació teatral.

Alejandra Gandia Torró, alumna de 1r de batxillerat de l’IES Jaume I d’Ontinyent ha obtingut el segon premi del certamen gràcies a la seua obra “El monstre viu en mi”. Aquest emotiu relat s’ha centrat en les malalties degeneratives i l’Alzheimer.

Per la seua part, l’alumna de segon de l’ESO del mateix centre, Maia Francès Pérez, ha rebut un accèssit per la seua obra titulada “Que no canvien la història”. En ella, ha volgut plasmar una relació entre la mitologia clàssica amb els problemes d’assetjament escolar que és viu en l’actualitat per part d’alguns alumnes.

Les dues estudiants d’Ontinyent rebran el premi de l’edició XXIII a la localitat valenciana de Sagunt el proper 7 d’abril en un acte on acudirà un miler d’estudiants i personal docent del País Valencià. Abans de l’entrega de premis, tindrà lloc la representació teatral de la comèdia aristofànica “Lisístrata”. Els treballs premiats seran publicats a www.prosoponteatro.com 

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *