foradia subscriutegrat

Ontinyent commemorarà el Dia de la Dona durant quatre mesos

S'ha preparat una programació carregada d'activitats molt diverses per tal de donar visibilitat a les dones en diferents àmbits

Des de la regidoria d’Igualtat d’Ontinyent, Natàlia Enguix ha presentat juntament amb el regidor d’Educació i Esports, Óscar Borrell, una programació molt variada per tal de commemorar el Dia de la Dona. Aquesta programació ha començat en febrer i durarà fins al mes de maig.

I és que, a més de la commemoració del 8 de març, es faran moltes més activitats. La programació va començar el dia 21 de febrer amb una ponència sobre urbanisme amb perspectiva de gènere, i continuarà el dimecres 26 de febrer amb la presentació del llibre d’Esther Tauroni en el qual parla sobre el feminisme i l’art.

Les activitats relacionades amb esport començaran el 3 de març. Primer es projectarà un documental sobre esportistes professionals, que assistiran a aquest esdeveniment, “Campiones Sense Limits”, i ja per al dia 7 de març es farà una sessió fotogràfica de dones de la localitat que practiquen esport, aquestes imatges es col·locaran en un mural al poliesportiu.

Continuant amb les activitats esportives, durant el diumenge 8 de març es realitzarà la Cursa de la Dona, on es llegirà per primera vegada el manifest del 8 de març, que està elaborat pel Consell de les Dones. A més s’instal·laran punts Violeta.

Durant eixa mateixa setmana, el dia 5, tindrà lloc la conferència “Ser Dona al Sud”, en la qual participaran dones de l’Equador.

Per al dia 12 de març arriba la conferència de les integrants de “Towanda Rebels”, un canal de comunicació feminista format per les activistes i actrius Teresa Lozano i Zua Mèndez, i per al dia 25, la conferència serà a càrrec de la psicòloga i experta en gerontologia feminista Anna Freixas, que parlarà sobre la imatge de les dones a partir d’una edat per reflexionat sobre l’envelliment de les dones.

L’última de les activitats programada per al mes de març serà l’actuació del cor de Villena “CC Pink” que interpretarà cançons des de Lady Gaga, fins a Serrat. Aquesta representació serà el dia 29 de març al Teatre Echegaray.

Per als mesos d’abril i maig i dins la programació cultural municipal es podrà gaudir d’espectacles com “Tórtola”, on s’explica la vida de Càrmen Tórtola, “Lu”, “Juana”, amb la interpretació d’Aitana Sánchez-Gijón, i “Aretha i los Franklin”. A més a més, i com a activitat complementària, el 2 de març s’obrirà el termini per apuntar-se al curs online «Les dones invisibles en la història o històries invisibles de les dones», que s’impartirà del 16 de març al 24 d’abril.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *