foradia subscriutegrat

Pego celebra el mig any ajornat de Moros i Cristians 2022

Les tretze filaes de la localitat es retroben amb la música i els carrers de Pego després del seu ajornament al mes de gener

La Junta Coordinadora de Festes de Pego ha acordat la celebració del Mig Any de Moros i Cristians de 2022, després que el passat 12 de gener decidiren ajornar la festivitat a causa de la incidència de la Covid-19 a la localitat de la Marina Alta. La decisió ha sigut presa juntament amb la Junta de Caps de filà i es durà a terme una Assemblea Extraordinària per a marcar l’agenda de la celebració de l’acte.

El mig any de Pego se celebrarà el proper dissabte 26 de març a les 18:45 hores a la plaça del Mercat. Aquest any el títol escollit ha sigut ‘Festa de Retrobament’, amb una clara referència a l’ajornament de la festivitat en les setmanes que li tocaven.

La Junta de Festes s’ha reunit amb l’Ajuntament de Pego per a tractar les mesures de seguretat que s’han de seguir durant aquest acte extraordinari, seguint les mesures vigents de la Covid-19. Amb tot açò s’ha acordat que es durà a terme unes entradetes pels carrers de la localitat, que servirà d’encontre entre músics i filaes.

Després de dos anys de parada de la festivitat de Moros i Cristians, les tretze filaes de Pego tornen a celebrar el mig any amb un acte emblemàtic i històric únic, baix el lema ‘D’aquell Mig Any de Moros i Cristians… La Festa de Retrobament’. A més, la Junta de Festes ha organitzat un recorregut perquè el passacarrer es puga gaudir en les zones on més comerços i bars es concentren, una mostra d’interacció amb el teixit comercial i hostaler del municipi.

Cal destacar que aquest mig any a Pego vol donar una major visibilització a les agrupacions valencianes, pel que se centra a remarcar la riquesa de la música valenciana. Per això, les 14 bandes de música també es concentraran a la plaça del Mercat, 15 minuts abans de l’acte per a interpretar una peça musical que servirà com a inici del retrobament de mig any. La peça triada ha sigut el pasdoble fester ‘Vila de Pego’ compost per José Albero mentre va ser director de l’Agrupació Musical de Pego. A més, per al cartell s’ha elegit un disseny senzill i icònic que juga amb els colors de la bandera del municipi pegolí i els elements més festers.

“Esperem que la gent del poble ens acompanye i gaudisca d’aquest retrobament, que més enllà de retrobar-se músics i festers, el retrobament també és amb el nostre públic i per al nostre públic”, ha volgut destacar la Junta Coordinadora de Pego en una nota de premsa.

Segons la nova normativa de la Generalitat Valenciana, durant el trajecte, els participants no hauran de portar la mascareta, encara que el públic que assistisca sí que haurà de portar-la.

Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *