foradia subscriutegrat

Pego recicla 6.300 quilos d’envasos de vidre durant les festes de Moros i Cristians

La mitjana de reciclatge per cada fester de les 13 filaes que formen part d'aquestes festes va ser d'11,01 quilograms. A més, la Filà Beduines va ser la guanyadora del dispensador de begudes que es va sortejar entre totes les comparses

Els festers i festeres de Pego han demostrat durant les seues festes de Moros i Cristians, que se celebren en estiu, que estan molt conscienciats amb el reciclatge, i així s’ha demostrat gràcies als 6.300 quilos d’envasos de vidre que es van reciclar a les 13 filaes durant la setmana de festes.

Des d’Ecovidrio porten anys duent a terme la campanya ‘La Reconquesta del Vidre’ que es fa en moltes de les localitats que celebren els Moros i Cristians. Concretament, aquesta localitat participa en la categoria ‘Dolçaines’, que engloba als municipis amb menys de 1.000 festeres i festers. Segons les xifres facilitades per l’Ajuntament de Pego, cada fester ha reciclat 11,01 quilos d’envasos de vidre en els contenidors assignats en la campanya.

El regidor de Residus Urbans, Ricardo Sendra, ha comentat que: “Volem agrair la implicació dels membres de les filaes qui van demostrar que es pot compaginar la festa amb les tasques de reciclatge”.

Durant els dies de festes un equip d’educadors van dur a terme diferents accions de sensibilització ambiental al carrer amb l’objectiu de conscienciar a la ciutadania sobre el reciclatge d’envasos de vidre i a la importància de promoure unes festes sostenibles.

Entre totes les filaes, la Filà Beduines va ser la guanyadora en el sorteig del dispensador de begudes fabricat en vidre i personalitzat amb la imatge de campanya. Amb aquest sorteig des d’Ecovidrio es pretén premiar l’esforç realitzat per a aconseguir unes festes més sostenibles i respectuoses amb el medi ambient. L’entitat ha manifestat la seua satisfacció, ja que totes les filaes “van col·laborar amb el reciclatge, repartint marxandatge i participant en les enquestes dels representants d’Ecovidrio que van estar durant les festes explicant aquesta campanya”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *