foradia ivace

Pego presenta la nova campanya de participació escolar de Festes

Aquest projecte arranca els primers actes de Festes de Moros i Cristians i comptarà amb un total de 120 trages a disposició de la família

La Junta Coordinadora dels Moros i Cristians de Pego ha représ aquest any els actes festers, després de dos anys de pandèmia, amb la presentació d’un projecte de participació i cultura popular de la festa del municipi. Davant de tota la comunitat educativa, s’ha fet públic les esquadres històriques especials que s’estrenaran el pròxim diumenge 26 de juny, el dia de l’entrada infantil, que ha canviat el seu nom a ‘Entrada jove’. El projecte compta amb l’acceptació de la comunitat educativa.

Aquesta idea va sorgir de l’Arxiu Històric Municipal, ja que en la seua documentació històrica constava que diferents comparses “vestidas al estilo del pais” desfilaven per l’any 1880 pels carrers del poble de Pego. Per aquesta raó, la junta de Festes ha dissenyat 3 esquadres històriques: una de contrabandistes, una de soldadesca del segle XVI i un dels pastorets. En total s’han confeccionat 120 trages a disposició de les famílies perquè tots els xiquets i xiquetes puguen gaudir de les festes. Aquestes esquadres especials aniran acompanyats pels gegants de la Vila i les bandes de música a propòsit. Seguidament, desfilaran les esquadres infantils que cada filada posarà a disposició.

La Junta Coordinadora, les Ampes i els centres educatius van acordar que aquestes esquadres especials es reserven per a les quintes corresponents als cursos de 1r, 2n i 3r de primària. En cas que el nombre d’alumnes participants supere els 120 trages, es farà un sorteig per a determinar els xiquets i xiquetes que hi participaran.

Per altra banda, després de l’èxit del curs anterior, aquest any es repetirà el sistema de votacions populars i festeres. A més, també tindrà lloc l’exposició de la Casa de Cultura i els premis per a l’alumnat guanyador dels concursos festers.

L’Entrada Jove, en la que participaran les esquadres especials, tindrà lloc el diumenge 26 de juny a les 19 hores. La presidenta de la Junta Coordinadora de Moros i Cristians ha animat a la població perquè participen d’aquesta nova iniciativa: “els esperem a totes i a tots. Desitgem que aquesta iniciativa siga un èxit de participació i que l’esforç i l’espera haja valgut la pena!”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *