foradia subscriutegrat

Oliva participa en el Projecte de Seguretat Viària

En aquesta iniciativa participaran el consistori de la ciutat, el Consorci Provincial de Bombers de València, i la Universitat de València, i es durà a terme en la setmana del 4 al 8 d'abril

Mª Josep Amigó, diputada provincial i presidenta del Consorci de Bombers de València, i l’alcaldessa d’Oliva, Yolanda Balaguer, han signat un conveni de col·laboració per a organitzar un encontre de Seguretat Viària. En aquest programa es duran a terme activitats complementàries per a desenvolupar i potenciar els coneixements en situacions simulades d’entrenament per als participants, a més de generar un escenari d’educació viària preventiva per als diferents sectors educatius.

Per una part es durà a terme el IV Encontre Nacional de Trauma, que se centrarà en el desenvolupament i promoció d’habilitats de suport vital en els equips de rescat, que els permetrà omplir el buit assistencial sanitari, fins a l’arribada de l’ajuda mèdica. Amb aquesta trobada es proporcionarà una plataforma per als professionals de rescat nacionals, que es reuniran per a millorar i desenvolupar els seus nivells de competència en l’enfocament de l’assistència a una víctima, en qualsevol escenari que es requerisca una actuació sanitària com politraumatismes, aixafaments, hemorràgies massives, entre moltes altres, que puguen haver-se produït en un accident laboral, aquàtic, o fent esport per la muntanya.

Per altra banda, es realitzarà la XIII Trobada Interna del Consorci de Bombers de València, en la qual se centrarà en les habilitats en les operacions de rescat en accidents de trànsit, i es farà en 3 fases de l’excarceració. La primera fase serà l’atenció a la víctima, la segona els plans d’excarceració, i la tercera, l’extracció. Als dos encontres se seguiran les mateixes normes reglades i s’aportarà una classificació final que donarà com a opció una participació en una trobada de nivell superior, arribant fins a la Trobada Mundial de Rescat que es realitzarà al pròxim any als Estats Units.
La valoració de la prova estarà a càrrec de tres Assessors Internacionals de l’Associació Professional de Rescat en Accidents de Trànsit i de l’Organització Mundial de Rescat.

Yolanda Balaguer, ha volgut comentar que: “Aquest projecte té com a objectiu enriquir les relacions entre les diferents institucions que hi participen, i alhora plantejar una formació puntera en rescats i assistència sanitària”.

Les jornades estan organitzades per l’Ajuntament d’Oliva, el Consorci Provincial de Bombers de València i la Universitat de València, i es faran en la setmana del 4 al 8 d’abril.

Font: Redacció./


terra

animalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *