foradia subscriutegrat

El Fòrum per la Memòria Històrica i Democràtica a Cocentaina presenta el projecte ‘No Oblidem’ a Alcoi

L'acte per a presentar aquest projecte de Diego Fernández, Alejandro Barber i Rafa Enguix, es realitzarà a l'espai Àgora, el dijous 31 de març a les 19:30h

Des del Fòrum per la Memòria Històrica i Democràtica a Cocentaina, conviden a la ciutadania a assistir a la presentació del projecte ‘No Oblidem’ a Alcoi, que tindrà lloc el dia 31 de març a les 19:30h a l’Espai Àgora. Els autors d’aquesta iniciativa han sigut Diego Fernández, Alejandro Barber i Rafa Enguix.

L’acte estarà presentat per Amalia Garcia, presidenta del Club UNESCO Alcoi, i a més intervindran també Francesc Jover, vicepresident del Fòrum; Rosa Pérez Garijo, consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica; i l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés. Emma Rodríguez serà l’encarregada de tancar aquest esdeveniment recitant ‘Memòria Viva’ del poeta Joan Jordà i Sanchis, amb l’acompanyament del músic Joan Aracil Bulofer.

Pel que fa a ‘No Oblidem’, és una proposta didàctica d’ensenyament de la història d’Espanya, a partir de la història comarcal. “Recordar no és, o no hauria de ser, un exercici exclusivament acadèmic. Als historiadors els correspon la investigació pacient, l’escrutini de les dades i la interpretació. I a la resta esforçar-nos per aprendre i no oblidar, perquè la memòria del nostre passat, almenys més recent, ens garanteix un futur en igualtat i en llibertat. Tot i els tòpics, la història contemporània d’Espanya no és cap excepcionalitat en el context continental”, expliquen des del Fòrum.

“La violenta lluita entre l’absolutisme i el liberalisme i, finalment, l’arribada de la democràcia, de la mà de la Segona República, hi són processos comparables”, continuen argumentant des de l’entitat, i recorden una frase de Julián Casanova que diu que “és el franquisme, a partir del 1945, que no fou derrotat, el que ens marca la gran diferència amb Europa”.

Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *