foradia elgrat

Nou Consell Polític Comarcal d’Esquerra Unida del País Valencià

Alcoi ha sigut l'escenari on s'ha celebrat l'Assemblea Comarcal d'EUPV de les comarques de l'Alcoià-Comtat-Foia de Castalla, i aquest nou consell estarà dirigit per l'alcoià Sergi Rodríguez Castelló

Durant el cap de setmana del 26 de març, s’ha celebrat a Alcoi l’Assemble Comarcal d’Esquerra Unida del País Valencià de les comarques de l’Alcoià-Comtat-Foia de Castalla. En aquesta reunió s’ha triat a la nova direcció de la formació, que durant els anteriors quatre anys ha estat coordinada per la contestana Eli Aleix Pérez, regidora d’UP-EUPV a Cocentaina. Durant l’assemblea es va agrair i reconèixer el treball de l’anterior direcció, en una etapa de crisi provocada per la pandèmia, que ha dificultat molt la seua tasca, però que així i tot, han sigut capaços de dur endavant.

Ara el nou Consell Polític Comarcal estarà dirigit per l’alcoià Sergi Rodríguez Castelló, i la resta de membres seran: Ivan Torregrossa (Muro), Eli Aleix i Bernardo Reig (Cocentaina), Jordi Santonja, Beatriu Pérez, Dani Méndez i Angelina Ortiz (Alcoi), Noemí Garcia, Julio Aracil i Gloria Casado (Ibi), i Verónica Giménez (Castalla).

Rodríguez ha afirmat que: “En aquesta nova etapa que encetem, la prioritat d’EUPV en la comarca ha de ser la de treballar per fer possible el màxim d’unitat entre les forces polítiques i socials d’esquerres, I la ciutadania progressista en general. És necessari començar des de la base a caminar en el sentit que pretén la nostra companya i Vicepresidenta Yolanda Díaz amb la creació d’un nou espai polític a l’esquerra del PSOE que supere l’actual i que tinga com a protagonista a la ciutadania organitzada i no organitzada”.

En l’assemblea també es va fer una anàlisi de la situació orgànica i de presència social d’EUPV en cada poble de la comarca, i ha aprovat l’inici d’activitats polítiques per visibilitzar-les amb major potència al conjunt de la comarca. També encetarà diferents contactes amb tots els sectors socials, econòmics, sindicals, veïnals, culturals i d’altres, per a escoltar les seues propostes i reivindicacions. Des de la formació indiquen que volen “fer arribar al conjunt de la ciutadania i a aquests col·lectius, la seua disposició plena per defensar els interessos de la majoria social en uns moments de greu crisi econòmica provocada per la guerra a Ucraïna, i que es veu incrementada de la derivada per la crisi sanitària, les conseqüències de la qual no hem acabat de patir a hores d’ara”.

“Totes i tots recordem com de diferent ha estat la manera d’afrontar les anteriors crisis quan governava la dreta i que va suposar l’empobriment de la majoria social, l’augment de l’atur I la manca total de protecció dels sectors més vulnerables, molt diferent de com s’està actuant davant les actuals crisis des del govern de coalició, el qual consolida un escut social de protecció a les famílies treballadores i la defensa dels llocs de treball. És evident que la presència d’UP-Izquierda Unida es fa palesa malgrat ser la part minoritària de la coalició de govern. Amb tot, cal anar més lluny”, ha declarat el nou coordinador.

El 4 d’abril se celebrarà la primera reunió del nou Consell i el primer punt de l’ordre del dia serà el repartiment de responsabilitats dels seus membres.

Font: Redacció./


barnasants

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *