foradia pressupostparticipatiualcoi

Fernando Rius es prepara per a ser el patró d’Alcoi

En l'any 2019 aquest xiquet de la Filà Xanos va ser l'elegit per sorteig per a representar a Sant Jordi en les Festes de Moros i Cristians de 2020, però que finalment, acabarà sent-ho en 2022

Fernando Rius és un xiquet d’Alcoi de 9 anys, que va al Col·legi Salesians de Sant Vicent Ferrer i que li agrada jugar al futbol, i és aficionat al Reial Madrid, però que a més, serà recordat per ser el Sant Jordiet que estiga més temps a càrrec seu.

En juny de 2019, l’Associació de Sant Jordi va realitzar el tradicional sorteig per a triar quin seria el xiquet que representaria al nostre patró a les festes de l’any 2020, i eixe va ser aquest festeret de la Filà Xanos, que de seguida va arribar al Teatre Principal, lloc on se celebrava el sorteig, per a celebrar aquesta notícia amb la resta de la seua família.

A partir d’aquest moment va arribar la il·lusió i van començar els preparatius per al que seria un any d’emocions per a tota la família, ja que com explica Fernando Rius pare, “aquest és un projecte familiar, dels quatre”, però que confessa que a ell li fa especial il·lusió perquè “vaig ser Sant Jordiet en l’any 1989, i va ser un any feliç, però a la vegada també va ser trist, perquè mon pare va faltar, i ja no va poder estar en Fontilles. Aleshores va ser una experiència molt xula, però a la vegada trista, perquè vaig començar amb mon pare, però vaig finalitzar sense ell. Així que ara tanquem el cercle i d’això el cercle de l’heràldica”.

Representar a Sant Jordi era una cosa que a Fernando li feia molta il·lusió, i ens conta que fins al moment, l’acte que més va gaudir va ser la presentació de l’heràldica, en la qual estaven els seus amics, família, i els festers i festeres de la Filà Xano.

La notícia de la cancel·lació de les Festes va ser una molt mala notícia per a tot el món de la Festa, i com confessa el pare del Sant Jordiet: “Al principi la notícia la vam rebre malament, però el primer de tot és la salut i gràcies a deu no ens ha tocat molt d’aprop”.

El traje ha sigut creació de Santi Carbonell i Victor Ferrer, i Fernando sols ens ha pogut avançar que si que porta elements que fan referència a la seua Filà. Una de les preguntes que es fa molta gent és si el traje servirà o no, però com Fernando Rius pare ens assenyala: “en el moment que es van suspendre les festes el traje es va quedar parat. Ens vam assustar perquè ha crescut, però tampoc molt, així que el nostre principal objectiu era provar que la túnica i els metalls entraren bé, i finalment està tot salvat. La part positiva és que no vam arribar a fer les sabates i ahí hi haguérem tingut un problema perquè el peu si que ha crescut. Així que hem pogut salvar tot el traje”.

A Fernando encara li queden molts moments per viure, però sens dubte ell tria l’Aparició com el moment més esperat, i ens conta que per al Dia de l’Entrada baixarà molt ben acompanyat per tota la seua família i pels seus amics.

Després de dos anys ostentant aquest càrrec Fernando Rius continua pensant que: “m’agradaria ser Sant Jordiet per sempre, però si he de passar el testimoni a un altre xiquet, ho passaré”.

Font: Belén Rivas./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *