foradia subscriutegrat

Experiències úniques amb l’Erasmus+ del CIP FP Batoi d’Alcoi

Des del centre organitzen aquests viatges formatius que serveixen perquè l’alumnat puga aprendre més sobre el grau que cursen, i a més, els serveix com una experiència personal inoblidable

L’alumnat de segon curs dels Graus Mitjans del CIP FP Batoi ha tingut la sort, un any més, de poder gaudir de l’experiència que els ofereix el programa Erasmus +. Durant 40 dies o 3 mesos, depenent de cada cicle, aquests alumnes viatgen a altres països de la Unió Europea per a poder fer pràctiques professionals. Com ha explicat el vicedirector del centre, Jose María Guarinos, aquest programa cobreix el cost de l’estança, el menjar, i els viatges d’anada i tornada al 100%, per la qual cosa és una experiència que pot aprofitar qualsevol estudiant.

Enguany concretament, han sigut 50 el nombre d’alumnes que s’ha beneficiat d’aquest programa i que ha anat a llocs com Irlanda del Nord, República Xeca o Malta, entre d’altres, i com ha indicat el vicedirector, el CIP FP Batoi , és el centre de la Comunitat Valenciana que més beques demanen per a Grau Mitjà, cosa que és un gran atractiu per a l’alumnat que es matricula, ja que sap que pot completar la seua formació amb l’Erasmus+.

Aquesta, és una experiència única que segons comenta Guarinós, ja no sols és important en l’àmbit professional, perquè poden posar en pràctica tots els conceptes que han aprés, sinó que també és important en l’àmbit personal i a l’hora d’aprendre nous idiomes, cultures i persones. A més a més, molts d’ells tornen amb ofertes de treball, que poden decidir si acceptar o no.

La gestió per a fer aquest programa a vegades és complicada perquè sorgeixen problemes, encara que l’alumnat viatja els primers dies amb professors de l’institut de Batoi, però, així i tot, a pesar de les dificultats, Jose María Guarinos confessa que val la pena oferir l’experiència Erasmus+ perquè tots aquells que la poden gaudir tornen satisfets, i inclús molts d’ells desitjarien poder quedar-se més temps: “Veus a la gent tan contenta, que val la pena”. Per aquest motiu, per al següent curs es tornaran a enviar a 40 alumnes per tota Europa perquè siguen molts els que continuen vivint aquesta experiència tan enriquidora.

El centre no sols gestiona els Erasmus dels seus alumnes, sinó que també rep a alumnat d’altres països, sobretot de França, que vol fer les seues pràctiques en Alcoi, i des del CIP FP Batoi  els ajuden a buscar allotjament, empreses per a fer aquestes pràctiques i estan ahi per a qualsevol problema que puguen tindre durant la seua estança.

Elizabeth Sanz, estudiant d’Atenció a Persones en situació de Dependència:

“Durant els 40 dies que he estat a Irlanda he aprés moltíssimes funcions del meu grau. He estat en una residència i he ajudat a gent major a menjar, a alçar-los, i a cuidar-los en general. M’haguera agradat moltíssim estar més temps allí”.

Andrea Cordero, estudiant d’Atenció a Persones en situació de Dependència:

“He estat 40 dies gràcies al programa Erasmus+ en Irlanda treballant a una residència cuidant de persones majors, i he fet moltes activitats. A més, he conegut a molta gent d’allí, he visitat el país i ho he passat molt bé”.

Alejandro Sanchís, estudiant de Gestió Administrativa:

“He anat a Irlanda del Nord, i ha sigut una experiència molt bona, ha anat tot súper bé durant els 40 dies. He estat fent pràctiques en una oficina d’una empresa per a activitats de xiquets, i la veritat és que m’haguera agradat estar més temps allí”.

Font: Belén Rivas./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *