foradia subscriutegrat

L’Institut Jaume I d’Ontinyent continua amb la Setmana Cultural

L'alumnat de 1r d'ESO ha visitat la Casa Velázquez, i els de 2n d'ESO han realitzat un taller de Rapsodes

Després de dos anys de pandèmia, l’IES Jaume I d’Ontinyent, ha tornat a celebrar la Setmana Cultural. Durant aquests dies l’alumnat ha dut a terme diferents activitats, que a més de poder divertir-se un poc, també han servit per a aprendre nous conceptes.

Concretament, l’alumnat de 1r d’ESO han visitat la biblioteca Casa Velázquez, i allí han pogut aprendre com la neu servia per a conservar els aliments, i va servir de negoci per a la família Puig. Dos segles després, amb l’arribada de l’electricitat es va paralitzar el comerç de neu, i aquesta família va haver de traslladar-se a València. El nom de Velázquez ve perquè l’últim Puig va cassar-se amb Elena Velázquez i la parella va morir a un accident, i al no deixar descendència, el germà d’Elena, Amador Velázquez, va ser el que va heretar la casa.

Per altra banda, l’alumnat de 2n d’ESO ha realitzat un taller de Rapsodes, que ha sigut impartit per una artista del món del rap, Jazzwoman, que porta 11 anys en la cultura del freestyle. Entre els seus reconeixements destaca que és guanyadora del premi Enderrock 2020 al millor disc de música urbana, i va estar nominada a dos premis Carles Santos 2020. Al taller, l’alumnat, a partir de la cançó ‘Amor i Amistat’, han creat lletres per a expressar també les preocupacions, les emocions, i els sentiments, a través de la nostra llengua, “un element que ens cohesiona i ens uneix, perquè a través d’ella expliquem el nostre món”, asseguren des del centre.

Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *