foradia barnasants

Les Glòries ajuden a calfar els motors abans de la trilogia festera

El diumenge 17, i el dilluns 18 d'abril, els glorieros i glorieres majors i infantils, van anunciar que la festa ha tornat i que ja està ací, en unes jornades que van ser especialment emotives

Per fi Alcoi ha tornat a viure uns dels dies més especials de la festa, els dies de les Glòries. Enguany, a causa que la Setmana Santa, i les Festes de Sant Jordi han caigut tan a prop, que s’han hagut de celebrar la Glòria Major i Infantil en dos dies consecutius, és a dir, el diumenge 17 i el dilluns 18 d’abril.

El diumenge 17 d’abril, va ser el torn dels glorieros i glorieres majors, tant als carrers del centre de la ciutat, com al Preventori i les residències d’Alcoi. El temps va acompanyar, encara que les altes temperatures van jugar alguna mala passada als espectadors i van haver d’atendre a algunes persones per colps de calor

La Glòria Major va ser especialment emotiva. Després de dos anys, es va tornar a gaudir de la música al carrer, de l’ambient festiu, de retrobar-se amb la festa, i es va recordar a aquells que ja no estan, especialment a Salvador Doménech, el glorier de les Tomasines que va faltar sobtadament dos dies abans de la seua esperada Glòria.

La desfilada va concloure després de l’hora habitual, i la tradicional mascletada va tindre lloc més tard de les 14h. A la vesprada, cap a les 20h, van ser molts els festers i festeres que van acudir a la Processó del Trasllat, en la qual la imatge de Sant Jordi va des de l’Església de Sant Jordi fins a la de Santa Maria, per als dies de festes.

L’endemà, el dilluns 18 d’abril, va ser el torn del futur de la festa, dels glorierets i glorieretes infantils, que van omplir de més il·lusió el carrer Sant Nicolau d’Alcoi des del Partidor.

Ara sols queda esperar un parell de dies perquè la nostra festa torne per fi, i puguem tornar a viure les que seran les Festes de Sant Jordi més esperades de la història.

Font: Redacció./

bombersvalencia


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *