foradia becasivace

Aquestes festes comptaran amb el dispositiu més gran de seguretat de la història amb més 1.200 efectius

En la reunió que s'ha celebrat s'han repassat tots els recursos amb els quals es comptaran en aquests Moros i Cristians. El dispositiu especial començarà a partir de la vespra del Dia dels Músics

Durant el matí del dia 19 d’abril, ha tingut lloc a la seu de la Policia Local d’Alcoi, la Junta Local de Seguretat en la qual s’ha revisat tot el dispositiu de seguretat i protecció que hi haurà durant la celebració de les festes de Moros i Cristians. En total s’ha decidit que hi haurà més de 1.200 efectius sumant tots els torns dels tres dies de Festes, i també el Dia dels Músics.

Els efectius de Policia Nacional, dels quals alguns operaran de paisà, estaran al Centre de la ciutat, però també a zones de la perifèria, polígons industrials, i disseminat; els de la Guàrdia Civil estaran complint les tasques de vigilància del trànsit als voltants i accessos de la ciutat, i també estaran a l’entorn natural amb el Seprona, a més, es controlarà la distribució de la pólvora, al Baradello de Moya. Pel que fa als agents de Policia Local, estaran també durant els quatre dies de festes, i els efectius de Bombers comptaran amb 9 vehicles. En aquest dispositiu també participarà la Creu Roja amb 11 vehicles.

Els operaris d’Obres i Serveis, i més de 100 voluntaris de Protecció Civil, i un dispositiu especial per atendre urgències hospitalàries, format per més de 150 professionals de l’Àrea de Salut.

Araceli Poblador, subdelegada del Govern, ha estat també en aquesta reunió, i ha fet especial èmfasi al control de consum d’alcohol entre els menors, i també en les agressions sexistes. La subdelegada ha felicitat l’Ajuntament d’Alcoi per les campanyes tant de punts violeta com de ‘Que no t’amarguen la festa’.

Per la seua part, l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, ha detallat que: “La reunió ha aprofitat per a coordinar el dispositiu que s’encarregarà que tots tinguem unes bones festes de Moros i Cristians, i que es puga desenvolupar la festa amb tranquil·litat i bona organització”.

Raül Llopis, regidor de Seguretat, ha confirmat que enguany, una vegada més el sistema a l’hora de procedir amb el repartiment de pólvora, es realitzarà a l’alberg Baradello de Moya, i es comptarà amb totes les garanties de seguretat. La novetat d’enguany és que no hi ha bolcat de pólvora, és a dir, que les cantimplores ja venen plenes i ‘sellades’. Per a aquestes festes es repartiran 3.009 quilos de pólvora per al Dia dels Trons, és a dir 2.405 quilos més que en 2019.

Un altre dels punts que s’han tractat en aquesta reunió respecte al tema de la seguretat, és que la Policia Local farà controls d’alcoholèmia als genets i als conductors de les carrosses, i des de la Guàrdia Civil es farà controls de drogues, a més dels controls d’alcoholèmia.

El dispositiu de seguretat no sols es desenvoluparà a la zona del Centre de la ciutat, sino que hi haurà serveis especials a tots els barris, polígons i urbanitzacions.

Durant la reunió es van tractar altres temes com el trànsit per la peatonalització, i es va decidir que tant en el dia 20, com el dia 21, es permetrà circular amb vehicle pel centre de la ciutat, fins a l’horari de tancament del trànsit, encara que les restriccions d’estacionament no variaran.

Pel que fa al sistema de lloguer de patinets elèctrics, a partir del dia 21 de matí deixaran de funcionar pel centre d’Alcoi, és a dir, es podrà utilitzar per a tota la ciutat, però en el cas de voler accedir a aquest barri, el sistema es bloquejarà i els patinets es detindran.

Una altra de les mesures que es van indicar, és que estan prohibides les cremes forestals fins al dia 25 d’abril a menys de 500 metres de zona forestal o parc natural.

A més, és molt important recordar que per a aquestes festes s’ha dut a terme una campanya informativa per a prevenir les agressions masclistes, que du el nom ‘Que no t’amarguen la festa’. Durant eles dies de festes hi haurà quatre punts informatius es trobaran a la Glorieta, al passatge Sant Agustí, a la plaça de correus, i al Parterre cadascun dels quals estarà atés per professionals d’Acovifa. En aquests punts de consulta es rebrà assessorament, i es donarà a conéixer el protocol d’actuació en cas d’agressions sexistes i es repartiran tapes per als gots.

Font: Redacció./


ivace

campusgandiaupv

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *