foradia elgrat

La Marjal Pego-Oliva celebra l’aniversari d’Estell, l’àguila pescadora

L'au va ser traslladada des de les Illes Balears, el passat 2021, dins del projecte de reintroducció de l’espècie en el País Valencià

Els Ajuntaments de Pego i Oliva han celebrat, el passat 16 i 17 d’abril, el primer aniversari d’Estell, l’espècie d’àguila pescadora traslladada des de les Illes Balears en 2021. Més de 100 persones van assistir a unes jornades programades repletes d’activitats familiars, sostenibles i lúdic-educatives.

Ara fa un any, un projecte de reintroducció promogut per la Generalitat Valenciana, va traslladar el poll d’àguila fins al Parc Natural de la Marjal Pego-Oliva. Les activitats van ser organitzades per la Fundació Migres, amb la col·laboració dels Ajuntaments de Pego i Oliva i de l’empresa Magic&Nature.

Aquestes jornades es van desenvolupar en el mateix paratge natural entre tallers, activitats i un berenar temàtic en el qual els assistents van poder bufar el ciri del pasteló.

Per la seua part, la Fundació Migres va agrair la participació i la implicació dels Ajuntaments de Pego i Oliva. Per part de Pego hi van assistir l’alcalde de Pego, Enrique Moll Briones, i la regidora de Medi Ambient Laura Castellà. Les jornades també van comptar amb la presència de Maria Josep Llorens, regidora de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Oliva.

A més, l’organització va voler agrair, sobretot, el paper de les persones voluntàries que “han fet possible que el projecte de reintroducció de l’àguila pescadora en el nostre litoral i en la península Ibèrica vaja per bon camí”.

Font: Redacció./


barnasants

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *