foradia ivace

L’Ajuntament valora aquestes festes com a “brillants”

Des del consistori han fet balanç de com han anat aquestes festes per a les quals el poble d'Alcoi ha hagut d'esperar dos anys, i han assenyalat que quasi no hi han hagut "incidents extraordinaris", i que les jornades van discórrer amb normalitat

Alcoi ha tornat a viure les seues festes de Moros i Cristians, i des de l’Ajuntament de la ciutat s’ha volgut fer una valoració de com han anat aquests dies. Segons han explicat des del consistori, durant els tres dies de festa, i la vesprada del dia 21, Alcoi ha acollit un gran nombre de visitants.

A més, han celebrat que a les festes de Sant Jordi cada vegada hi ha més presència femenina, ja no sols a les dianes, també en les esquadres de l’entrada, a les processons i a l’alardo; però que a més a més, cada vegada estan més presents a les Juntes Directives de les filaes.

Per altra banda, l’Ajuntament també ha comentat que durant aquests dies a penes s’han produït successos extraordinaris, llevat de l’incident a una de les atraccions de la fira, que va provocar quatre xiquets i xiquetes ferits lleus, que van traslladar-se a l’Hospital juntament amb les seues famílies. Un altre incident relacionat amb xiquets va produir-se el Dia de l’Entrada, ja que una xiqueta es va perdre, però la Policia Local va actuar ràpidament per a solucionar el problema. A més, també es va haver d’atendre a algun ferit molt lleu durant el Dia dels Trons, una cosa que és habitual.

La regidora de Festes, Carolina Ortiz, que enguany va estrenar-se com a regidora en uns Moros i Cristians, ha comentat que: “Hem viscut unes festes espectaculars, vull donar l’enhorabona a totes les persones que les han fetes possibles i agrair el treball de tantes persones no sols en els actes que veiem, també en la preparació i com no a totes les forces de seguretat, sanitaris i personal que ha treballat aquestes festes i ho ha donat tot, evitant que hàgem hagut de lamentar cap incident greu”.

En aquests dies de festes, la Tourist Info va registrar un nombre de visitants similar als dels anys anteriors a la pandèmia, amb un total de 1.777 persones. A més, cal destacar que durant el Dia dels Músics van registrar-se 122 visitants estrangers, una xifra que segons indica l’Ajuntament, va ser molt superior al mateix dia de les festes de 2019, que van ser 35.

Una altra data important és la de visitants de la resta d’Espanya durant el dia de Sant Jordi, que van ser de 117, quan en 2019 va ser de 85.

Totes aquestes dades no són definitives, ja que falta comptabilitzar el nombre d’usuaris dels autobusos, i dels visitants que van utilitzar els autobusos llançadora. També s’ha consultat als establiments hotelers, i han expressat gran satisfacció, encara que l’informe de les dades definitives no estan acabats.

Un altre dels aspectes considerables durant aquestes festes és el dispositiu especial de neteja. Gràcies al treball dels operaris, la ciutat va tornar al seu estat habitual el més ràpid possible, tenint en compte la dificultat per a netejar els carrers entre els diferents actes.

Respecte als mitjans de comunicació, van haver-hi més de 100 periodistes acreditats, ja no sols de mitjans locals, també autonòmics i nacionals que van treballar per donar a conéixer les festes. L’Ajuntament, a part, també va realitzar una cobertura, que va tindre una gran repercussió, ja que en total van veure aquestes retransmissions 87.057 persones, i van tindre 70.877 interaccions.

Pel que fa a la part gastronòmica d’aquestes festes, la Glorieta va acollir per cinquena edició la ‘Tapa i Festa’, amb un total de 20 llocs de venda, que va rebre molta gent, especialment a les hores de dinar i sopar, i que d’aquesta manera, es va poder oferir un servei extra al centre de la ciutat.

Com cada any, aquestes festes també va estar el tradicional Mercat ambulant Sant Jordi que es va situar al llarg del carrer Els Alçamora (fins al centre comercial), i en la plaça Emilio Sala. El mercat ambulant va comptar enguany amb 84 llocs de venda variats, i quatre Food Trucks de menjar gurmet.

Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *