foradia subscriutegrat

Una assessoria externa buscarà possibles noves bosses de sòl industrial

Des del govern municipal es licitarà la pròxima setmana un contracte per a conéixer possibles noves àrees industrials susceptibles de desenvolupament i compatibles mediambientalment

El govern municipal té com a un dels seus objectius la política industrial, i una de les seues màximes preocupacions és buscar sòl industrial, i per això està duent a terme diferents accions, com per exemple, està previst que la pròxima setmana es licite un contracte amb una assessoria externa que serà l’encarregada de buscar possibles noves bosses de sòl industrial al terme municipal d’Alcoi.

Després d’algunes reunions entre el govern local i diferents entitats i organismes empresarials, s’ha decidit encarregar un estudi de possibles bosses de sòl que puguen haver-hi a la ciutat. Actualment, ja es coneixen possibles àrees industrials, com l’opció sud de la ciutat, o la zona de Pagos.

A més de treballar per a localitzar sòl, que permetrà incrementar el nombre d’indústries a la ciutat, també es busquen que siguen compatibles mediambientalment. Per a qualsevol àrea de sòl industrial que es puga desenvolupar, és imprescindible que estiga aprovat el nou Pla General Estructural.

El treball de buscar noves zones industrials permetrà identificar possibles zones, garantint la seua viabilitat mediambiental, és a dir, que s’ha de conéixer que no afecten cap parc natural, o a l’aqüífer del Molinar, ni a altres zones d’interés per a la ciutat.

Jordi Martínez, vicealcalde de la ciutat, i regidor d’Urbanisme, ha comentat que: “Un objectiu prioritari d’aquest govern municipal ha sigut i continua sent la creació del sòl industrial, que permeta el creixement d’empreses de la ciutat, i l’assentament d’altres noves, atraient capital fora. Les característiques del nostre terme municipal, amb un elevadíssim percentatge de sòl protegit, compliquen la compatibilitat de nou sòl industrial, però per part nostra farem tot el possible per a crear àrees empresarials, i per això licitarem un contracte amb una assessoria externa per a buscar noves bosses de metres susceptibles de donar-li un ús industrial”.

Durant aquesta legislatura, l’Ajuntament també ha posat en marxa el Pla Director d’Impuls Industrial, amb el propòsit de potenciar i coordinar totes les accions encaminades al desenvolupament industrial d’Alcoi; s’ha treballat en la millora els polígons que hi ha, i per això es faran diferents actuacions als pròxims mesos; s’ha començat les ores a l’Illa de Rodes, i va a fer-se nou sòl industrial a la zona del ‘Clérigo’. A més, des del govern, també fan feina en un polígon mancomunat comarcal, que ha de ser una opció més perquè a la comarca hi haja més terrenys que permeten el desenvolupament de nova indústria en un territori plenament industrial.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *