foradia becasivace

El Consell aprova un conveni per a iniciar les obres al CDTi

L'Agència Valenciana de Turisme serà la que finance aquesta part de les obres a l'Illa de Rodes, amb 2,1 milions d'euros

El Consell ha autoritzat la subscripció del conveni entre Turisme de la Comunitat Valenciana, i l’Ajuntament d’Alcoi per a la restauració i adequació de l’edifici on estarà ubicat el futur Centre de Turisme d’Interior de la Província d’Alacant. Segons indica aquest conveni, durant aquest primer any Turisme destinarà 1.200.000 euros que s’utilitzaran perquè l’Ajuntament adjudique i execute les obres per a la rehabilitació de l’edifici, i també l’adequació i l’equipament del CdT d’Interior. Des de l’Agència Valenciana de Turisme es faran càrrec de tot el pressupost d’aquestes actuacions, que són 2,1 milions d’euros.

El consistori alcoià ja ha licitat aquestes obres, i una vegada estiga la signatura ja es podran adjudicar.
Des de l’Ajuntament volen assenyalar que “aquest conveni de col·laboració desenvolupa el conveni marc que va subscriure Turisme Comunitat Valenciana i l’Ajuntament d’Alcoi en 2019 per a la restauració de l’edifici número 5 del carrer Agres, de l’Illa de Rodes, i la seua adequació com CdT d’Interior de la província d’Alacant”.

A més de restaurar aquest edifici, el govern municipal també s’ha compromés a successió d’ús gratuït a favor de Turisme Comunitat Valenciana per un període de trenta anys, encara que la propietat serà municipal. Per la seua part, Turisme Comunitat Valenciana, es farà càrrec de les despeses ordinàries de manteniment i dels subministraments i despeses d’energia necessàries per al desenvolupament de la seua activitat.

Entre els treballs que es duran a terme està la rehabilitació de l’antic taller de carruatges dissenyat per Timoteo Briet en l’any 1909, que retornarà a la vida un dels edificis més modernistes de tot aquest conjunt. Dins, es distribuirà una zona de ‘coworking’, i una aula polivalent per a exposicions i mostres. També hi haurà zona d’administració i despatxos per a Turisme i INVAT·TUR, i una àrea per a poder celebrar reunions i trobades del sector.

Igualment hi haurà una part que s’utilitzarà per a complementar la formació que s’ofereix al CIP FP Batoi, on es poden estudiar el Grau Mitjà de Serveis de Restauració i el Grau Mitjà de Cuina i Gastronomia.

El CdTI donarà servei a les comarques de l’Alcoià, El Comtat, la Vall d’Albaida, La Costera, i l’Alt Vinalopó, és a dir, a 92 municipis, i a un total de 350.000 habitants.

Les obres van iniciar-se al mes de novembre de 2021, concretament a la part central de Rodes, amb una intervenció pressupostada en 7 milions d’euros, dels quals, la Unió Europea finançarà 3,5 milions d’euros, a través dels Fons Europeus de Desenvolupament Regional del Programa pluriregional d’Espanya 2014.2020. Per altra banda, des de la Generalitat Valenciana, s’aportaran 2,6 milions, i des de les arques municipals s’hauran d’invertir 900.000 euros.

Les actuacions que van a fer-se en aquesta antiga illa industrial serviran per a convertir aquest lloc en un parc tecnològic-sociocultural, en el qual estarà ubicada la seu del Districte Digital de la Comunitat Valenciana, i on s’espera que s’implanten empreses de tall tecnològic.

Al carrer Tibi també es faran una sèrie d’intervencions en dos edificis on s’integrarà el centre administratiu, i allí s’ubicaran les oficines municipals, una àrea tecnològica i d’investigació, en la qual s’instal·larà un centre de desenvolupament empresarial especialitzat, amb oficines per a tallers i reunions i un ‘coworking’ públic. Aquestes obres estan valorades en 2,3 milions d’euros, dels quals l’Ajuntament aportarà el 55%, i la Diputació d’Alacant la resta.

En total, amb totes aquestes obres, s’invertiran 12 milions d’euros, i està previst que l’aportació municipal no supere el 25% del pressupost.

Lorena Zamorano, regidora de Turisme, ha comentat que aquest Centre de Desenvolupament Turístic d’Interior convertirà a Alcoi “en un referent per al sector a les comarques de l’interior”, i ha destacat: “La implicació de la Generalitat Valenciana, a través del compromís directe del president Ximo Puig finançant íntegrament el CdT d’Alcoi exemplifica i demostra la importància d’un projecte estratègic per al creixement econòmic i demogràfic de la ciutat i del territori que ens envolta. El turisme d’interior és un potencial per al nostre territori que hem de ser capaços de capitalitzar”.

Font: Redacció./


campusgandiaupv

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *