foradia cdturisme

El parc tecnològic de Rodes comença a treballar en l’atracció d’empreses

El director del Districte Digital, Antonio Rodes, ha visitat les obres; i a més, ha concretat les bases de col·laboració amb l'Ajuntament d'Alcoi, amb l'objectiu de comercialitzar i potenciar el complex entre els agents emprenedors i innovadors

El director general de la Societat de Projectes Temàtics de la Comunitat Valenciana, i director de Districte Digital, Antonio Rodes, ha visitat les obres del futur parc tecnològic-sociocultural de Rodes, acompanyat per Toni Francés, alcalde de la ciutat, pel vicealcalde, Jordi Martínez, i pel regidor d’Innovació, Jordi Segura. Durant aquesta visita s’ha parlat de com establir les bases de col·laboració entre l’Ajuntament d’Alcoi i el Districte Digital, amb l’objectiu de dissenyar la comercialització del futur parc tecnològic i el procés d’atracció d’empreses.

Francés va presentar sobre el terreny els espais i usos del futur parc i ha subratllat que “el parc tecnològic de Rodes situarà a Alcoi com a referent de la nova economia i generador d’ocupació i riquesa en tot el territori valencià, a través d’àmbits tan capdavanters com la robòtica o digitalització. En aquest sentit, les sinergies amb Districte Digital són molt interessants i tenen un gran potencial, ja que contribueixen a vertebrar les oportunitats i a retenir talent”.

Construir aquest Parc Tecnològic suposa una inversió de 8 milions d’euros, que estan cofinançats als 50% per la Unió Europea, a través dels Fons Europeus de Desenvolupament Regional (FEDER) del Programa Pluriregional d’Espanya 2014-2020. La Generalitat Valenciana aportarà 2,6 milions d’euros, i finalment, les arques municipals es farà càrrec dels 1,4 milions restants.

Entre els treballs que s’estan duent a terme està la construcció del Centre d’Interpretació Turístic d’Interior, que se situarà en les antigues cotxeres modernistes que formen part del complex. Aquesta part de les obres estan valorades en 2,1 milions d’euros, que pagarà íntegrament Turisme de la Generalitat Valenciana.

Al carrer Tibi també es recuperaran dos edificis per a transformar-los en centre administratiu. Ací hi haurà oficines municipals, una àrea tecnològica i d’investigació, un centre empresarial especialitzat i un ‘cotreball’ públic.

Aquesta tercera actuació té un cost de 2,3 milions d’euros, dels quals l’Ajuntament aportarà el 55%, i la resta serà finançat per la Diputació d’Alacant. Així i tot, aquest concurs per licitar les obres ha quedat desert, i per això el consistori està revisant el projecte per a tornar a publicar-ho amb preu superior.

És a dir, en total es farà una inversió de 13 milions d’euros en tota l’Illa de Rodes.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *