foradia mediambient

L’Ajuntament destina més de 220.000 euros per ajudes a famílies en pagaments

A més, el consistori ha obert el termini per a sol·licitar les Ajudes Familiars i ha remés una carta individualitzada a tots els beneficiaris de l'any anterior per a indicar el dia i hora de la cita per a poder tramitar la sol·licitud

Durant l’any 2021 l’Ajuntament d’Alcoi va destinar 103.815 euros a famílies alcoianes desfavorides per tal d’ajudar a pagar els subministraments més bàsics als seus domicilis, incloent-hi l’IBI, i a més, 119.191 euros més per a bonificar els rebuts de brossa, aigua i clavegueram. En total de les dos ajudes, el consistori va destinar 223.006 euros.

Per a enguany ja s’ha enviat una carta informant de les ajudes a les persones que es van veure beneficiades en 2021 amb aquesta subvenció. L’objectiu és que aquestes famílies en situació de precarietat puguen fer front als pagaments de les càrregues, obligacions, serveis i subministraments bàsics de l’habitatge, amb tota la documentació necessària per a poder tornar a demanar aquestes ajudes. En la carta s’informa sobre l’ajuda que rebran i se’ls dona cita per a poder fer la tramitació. La data es podrà canviar fins al 16 de setembre.

A més, també s’ha adjuntat la documentació que necessiten per a poder demanar la bonificació de la taxa de la brossa i aigua per al 2022, ja que aquestes famílies compleixen els requisits per a poder obtenir-la, a més, tampoc paguen l’impost de clavegueram.

Les persones que poden demanar aquestes ajudes són nuclis familiars amb ingressos inferiors als 12.000 euros anuals, que no poden fer front a les càrregues necessàries per a poder viure en un habitatge estable.

Vanessa Moltó, regidora d’Hisenda, ha indicat que: “Continuarem treballant des de l’Ajuntament perquè les famílies puguen tindre en els seus habitatges serveis mínims coberts i, per això, un any més, hem tret les ajudes a les quals s’han acollit més de 1300 famílies en situació de precarietat. Sempre intentem facilitar al màxim aquests tràmits enviant la informació a les famílies que l’any anterior s’han beneficiat. Volem evitar el desarrelament familiar. En total, enguany hem destinat més de 220.000 euros per a cobrir els serveis bàsics de la llar com l’IBI, la llum o el gas, i per a fer front a les taxes d’aigua i brossa i per descomptat com ja vam anunciar, aquestes famílies estan exemptes de la taxa de clavegueram”.

Font: Redacció./


museus alcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *