foradia cdturisme

200.000 euros per a la Reactivació Cultural alcoiana

Aquestes ajudes aniran dirigides al sector del llibre, dels creadors literaris, arts escèniques, plàstiques i la música

L’Ajuntament d’Alcoi continua treballant en el Pla de Reactivació de la ciutat, ja que l’economia s’ha vist afectada per la crisi sanitària de la Covid-19. Des de les regidories, així com en la ‘Mesa per a la Reactivació’, que està formada per tots els partits polítics que tenen representació municipal s’estan pensant mesures que puguen ajudar als diferents sectors econòmics d’Alcoi.

Dins d’aquest Pla de Reactivació, i haurà una partida per a l’àmbit cultural. L’Ajuntament realitzarà una inversió al voltant dels 200.000 euros que es repartiran entre el sector literari, de les arts escèniques, les plàstiques i el sector musical.

Segons ha explicat el regidor de Cultura, Raül Llopis: “Tots sabem de la importància del teixit cultural en Alcoi, un sector que dóna treball a moltes persones, que porta la imatge de la nostra ciutat més enllà de les seues fronteres, convertint-se també en un important reclam turístic“. I ha afegit que: “A més d’aquest pla de reactivació, la capitalitat cultural valenciana que Alcoi ostentarà a partir de gener serà un important revulsiu i una inversió econòmica substancial per seguir potenciant la cultura en Alcoi“.

100.000 euros d’aquestes inversions es preveu que seran per a les arts escèniques, i es pretén ajudar a companyies amb la facturació i visualització dels seus treballs amb els formats i les característiques que vagen estant permeses en els pròxims mesos amb el distanciament social.

El món de la música també tindrà ajudes. Des de la regidoria s’han realitzat diferents contactes per a escoltar propostes de les diferents bandes i agrupacions de la nostra ciutat. Les accions aniran encaminades a la reconversió d’activitats que no han pogut realitzar-se en altres formats, i que ara poden fer-se complint les mesures sanitàries. Aquestes accions estan previstes que comencen als mesos d’estiu.

Pel que fa a les arts plàstiques, es realitzarà una borsa per la compra d’art amb una inversió de 20.000 euros aproximadament. Seran peces d’artistes alcoians i que estaran baix el criteri d’un comité d’experts. Amb aquesta mesura es pretén ajudar a aquests artistes, i a més es pot ampliar la Col·lecció Municipal d’Art.

Una altra de les mesures de la regidoria de Cultura que ja s’ha estat executant és la compra de llibres per a regalar als xiquets i xiquets d’Alcoi. Per a dur a terme aquesta iniciativa s’han invertit 17.000 euros i s’han comprat llibres del comerç local i d’escriptors de la nostra ciutat.

També destaca la convocatòria en les pròximes setmanes del Premi Ciutat d’Alcoi de Novel·la Isabel-Clara Simó, que estarà dotat amb un import de 8.000 euros.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *