foradia subscriutegrat

El Campus d’Alcoi de la UPV rep el premi Hispània Nostra

El rector, José E. Capilla, juntament amb el director del Campus, Pau Bernabeu, han recollit el guardó a Toledo

El Campus de la UPV d’Alcoi ha sigut reconegut als premis Hispània Nostra, gràcies a la transformació del conjunt arquitectònic de Ferràndiz i Carbonell. Després d’uns anys d’ajornament a causa de la pandèmia, enguany s’han celebrat els guardons relatius a l’edició del 2018 I han reconegut la conservació del patrimoni com a factor de desenvolupament econòmic i social del Campus d’Alcoi.

L’acte d’entrega dels premis ha tingut lloc al Museu Sefardita de Toledo, on han estat presents la Reina Sofía i el president de Castella-la Manxa, Emiliano García-Page. Per part del Campus d’Alcoi, van ser el rector, José E. Capilla, i el director, Pau Bernabeu, els que es van encarregar d’arreplegar un guardó que ha valorat també “l’ús donat a aquest patrimoni, una actuació pública que afavoreix el desenvolupament social i econòmic de la ciutat”, tal com reconeixen des de la UPV d’Alcoi.

Cal recordar que, el projecte de rehabilitació va ser executat des del 1995 fins al 2005 I va ser redactat per Juan Francisco Picó. Segons recull la resolució del tribunal encarregat de concedir el premi: “recupera un patrimoni singular del segle XX per a un ús actual”.

A més a més, s’ha considerat com a “molt encertada” la rehabilitació de les naus industrials, ja que remarquen el paisatge urbà. “Hi ha favorit l’impuls d’Alcoi i el seu entorn, perquè ha permés incrementar l’alumnat universitari, des dels 400 estudiants registrats als inicis fins als 2.400 actuals”, detalla el tribunal.

El projecte de transformació dels edificis va consistir a afegir unes grans cobertes metàl·liques que van ajudar a racionalitzar l’estructura interna i van convertir la façana en una icona del paisatge alcoià.

Pau Bernabeu, director del Campus d’Alcoi de la UPV, el qual va estar present en la recollida del guardó, ha destacat que “per al Campus d’Alcoi de la UPV ha suposat un impuls importantíssim aquest premi que reconeix el treball arquitectònic i l’ús que se li ha donat als edificis de Ferrándiz i Carbonell de la mà de la Universitat. Va ser un vertader plaer acompanyar al rector, José Capilla a Toledo a recollir aquest prestigiós premi. Un guardó que volem compartir amb la ciutat d’Alcoi, la comunitat universitària i els arquitectes Jornet i Picó, autors del projecte”.

Els premis Hispània Nostra se celebren des de 1976 amb l’objectiu de defensar, promocionar i difondre el patrimoni cultural i natural espanyol.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *