foradia pressupostparticipatiualcoi

La Generalitat assumeix el sobrecost del projecte “Edificants” d’Oliva

L'Ajuntament ha confirmat que els projectes dels centres educatius es realitzaran al 100% i es donaran solucions a les obres pendents

L’Ajuntament d’Oliva ha anunciat que es continua endavant amb el projecte de reforma dels centres educatius “Edificants”, pese a la problemàtica que ha sorgit a causa de la crisi sanitària de la Covid-19 en els últims anys. Així mateix, el Director General d’Infraestructures Educatives de la Conselleria d’Educació, Víctor García, ha afirmat que serà la mateixa Generalitat Valenciana qui assumirà l’increment del preu dels materials per a la seua construcció.

La vicealcaldessa d’Oliva, Ana Morell, ha declarat que “s’està treballant colze a colze amb l’Administració” per a presentar la documentació necessària, que s’efectue l’aprovació dels pressupostos i es puguen licitar les obres dels centres educatius. Des de l’Ajuntament esperen que per a finals d’aquest any es puguen començar les sobres que resten pendents a l’IES Gregori Maians, els CEIP Alfadalí i la Carrasca i el Conservatori Professional de Música, Josep Climent.

Tal com afirmen des del consistori municipal, s’ha produït un increment del pressupost previst per a les obres. En concret, a l’IES Gregori Maians el percentatge ha crescut un 74,6%, al CEIP Alfadalí un 26,8% i un 24,6% al Conservatori Josep Climent. A més, s’ha sol·licitat un nou pla per a l’Edificant del CEIP La Carrasca.

El passat 11 de gener, l’Arquitecte Municipal va emetre un informe en el qual informava de la “convivència d’actualitzar els preus del projecte del Pla de l’IES Gregori Maians”. A més, el mes de febrer es va confirmar la construcció d’un nou gimnàs al centre amb un pressupost d’1.137.236,54 euros, IVA inclòs, apunta el document de l’arquitecte.

La pandèmia ha provocat que s’hagen hagut de canviar el full de ruta establida per la Conselleria, però de totes maneres s’ha decidit tirar endavant els projectes de millora dels centres educatius. “La prioritat era millorar les condicions dels i les escolars i així s’ha complicat”, expliquen des de l’Ajuntament d’Oliva.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *